Kövess minket

Hiphop

Nem kerül fel streamingre Ghostface Killah új albuma, STEM Player exkluzív lesz

Megosztva

Ghostface Killah új albumot ad ki, de van egy kis csapda, a rajongóknak muszáj lesz megvenniük a STEM Player nevű médialejátszót, ha hallani akarják a projektet.

A zsebméretű készüléket a Kano Computing fejlesztette ki, és akkor vált híressé, amikor Kanye West Donda és Donda 2 című lemezének első kiadásához használták. Most a Wu-Tang Clan alapító tagja is összefogott a céggel, hogy saját, egyedi készüléket dobjon piacra. Ye anno azt állította, hogy így sokkal több pénzt keresett a Donda 2-vel, mintha kirakta volna Spotify-ra és a többi platformra a lemezt.

Egy sajtóközlemény szerint Ghostface lesz az első művész, aki „közvetlen előfizetéses” szolgáltatást működtet a STEM-mel. Bár nem teljesen világos, hogy az előfizetés milyen előnyökkel jár majd, valószínűleg azt jelenti, hogy az első album után is folytatja az új zenék kiadását a STEM lejátszón.

A STEM lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy egy adott albumon lévő dalokat elkülönítsék, feldarabolják, elferdítsék és remixeljék, kvázi a hallgatókat is meghívja a zenei alkotás folyamatába.

Ghostface Killah két STEM-et ad ki fekete és krémszínű változatban. A krémszínű STEM 5 új zeneszámot tartalmaz majd, és 240 dollárért kerül forgalomba, míg a fekete STEM limitált, 360 darabos példányszáma 10 új zeneszámot tartalmaz majd 360 dollárért.

A rajongók a következő 36 órában ingyenesen meghallgathatják a „6 Minutes” című dalt, a jelenleg még cím nélküli album első dalát a STEM weboldalán.