Kövess minket

Tech

Nem lesz puska emoji az Apple-nél

Kiveszik a puskát az új emoji-jelöltek közül, mert az Apple nem akarta, hogy bekerüljön az Orlandóban történtek után.

Megosztva


Az Apple erős nyomást gyakorolt a Unicode-ra, arra a technikai cégre, amely kiválasztja a hangulatjeleket, hogy ne legyen közöttük puska. A fegyver az olimpiai sportágak részeként került volna be az új hangulatjelek közé Rióra készülve, többek között a lovaglással, kézilabdával és gimnasztikával együtt.

Az LMBTQ-jogok mellett kiálló Apple azonban a cég legnagyobb ügyfele, és az Orlandói melegbárban történt mészárlást követően nem akarta, hogy a puska benne maradjon, így indítványozták az eltüntetését, az Unicode pedig jóváhagyta.


Bár sokan vitatják azt, hogy az emojik önálló nyelvvé válhatnak, amikor a puska bekerült a jelöltek közé, többen azonnal tiltakoztak, hogy ne adják az erőszak jelét a billentyűzetet nyomkodók kezébe. A dolog egy kicsit nonszensz, hiszen az Egyesült Államokban továbbra is bárki percek alatt egy lőfegyver birtokosává válhat, és a pisztoly már így is benne van az Apple repertoárjában a kezdő csomag részeként, mégis felhívja a figyelmet arra, hogy a hangulatjelek egyre nagyobb jelentőséggel bírnak a mindennapi kommunikációban, és ezekkel sem bánhatunk felelőtlenül.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés