Kövess minket

Hiphop

“Nem maradok már szótlan, előre szóltam!” – 4Raize klip -és albumpremier!

Manőverezés a trap és az oldschool világai közt.

Megosztva

Forrás: QualitArt Media

Forrai Zoltán, vagyis 4Raize története valahol ott kezdődött, hogy megszerezte élete első Naughty By Nature kazettáját. A kilencvenes évek elején járunk, ekkor érintette meg, majd hajtotta uralma alá teljesen a hiphop a rappert, azóta sem engedve őt. A műfaj valódi fanatikusáról van szó, aki kipróbálta magát bandában, élőben és akusztikus téren is, megfordult a rádióban és a tévében is, majd inkább eltűnt egy időre. A döntés nem volt hiábavaló, fordult a kocka ugyanis, Zoli más zsánerekre is rákapott, új tervekkel tele szép csöndben stúdiózni kezdett, hogy 2018 júniusában megérkezzen trap-orientált debütáló korongjával és a hozzá érkező exkluzív videóklippel. Premier!

Vegyél egy üveg whiskey-t, egy amerikai autót, és hívd el egy elhagyatott romos házba pár jó barátod, akik nevezetesen olyan nagyágyúk a hazai hiphopban, mint Saiid az AKPH-ból, Nos’Chez az NKS-ből, vagy Györemix! és már kész is az Előre szóltam vizuálja, amiért teljes egészében a QualitArt Media felelt. „4Raize gyerek kora óta rajong a klasszikus, 90-es évek West Coast stílusáért. Az albumot végigkíséri ez a vonal, és keveredik a dark trap hangzással. A klipet Simon Dani barátunk készítette, aki mellesleg otthonosan mozog a rapvideók terén. A már említett régisulis atmoszférát hivatott képviselni, szemtelenül, őszintén és lazán.” – mesélte lapunknak a kreatív direktorként dolgozó Meruk Marcell, aki Saiid mellett szintén a rapper közeli barátja. A videó valóban erőteljes tér-időben való ugrálást kínál, amiről a kültéri képeket látva elsőre talán azt hihetnénk, hogy az Ol’ Starz második részének egy jelenetét látjuk, egészen a hi-hatek és a búgó alap megszólalásáig, ahonnan aztán rideg kék fényárban -és füstben úszó, laza trip veszi kezdetét. Csekk:

4raize – Előre szóltam | OFFICIAL VIDEO

4raize „Előre szóltam” Zene | Mix & Master : King BJ Szöveg: 4raize Kamera: Simon Dániel Vágás: Barna Gergő & Simon Dániel Management & booking: 4raize@gmail.com 4raize https://www.facebook.com/4raizeofficial https://www.instagram.com/4raize ___________________ ALBUM | OUT NOW Spotify https://open.spotify.com/album/3kI5ETAeAEpYljkENHKmy1 iTunes https://itunes.apple.com/album/id1394797006?ls=1&app=itunes „4raizertelmezőkréziszótár” ___________________________ Video by QualitArt Media https://www.facebook.com/qualitartmedia Music by King BJ http://www.thekingbj.com https://www.facebook.com/TheKingBJProd https://www.instagram.com/thekingbj #FORRAIZEBUDAPEST 2018


Lévén, hogy dupladebütről beszélünk, mától fülelhetjük a „4raizertelmezőkréziszótár„-t is, ami egy 12 számmal érkező kompakt anyag, Saiid, Ivnyó és Filius Dei vendégszereplésével. A szkreccset DJ Nara szolgáltatta, a 12 beatből pedig tízet The King BJ rakott a Juicy J, Denzel Curry és A$AP Rocky inspirálta lemezre.

A szövegek melyek beborítják az album hangulatát metaforikusak, komoly témákra hívják fel a figyelmet. Ha a vájtfülűek jobban odafigyelnek, hallhatják, hogy a sorok nem csak a csillogásról szólnak, hanem a fentről és a lentről is, bukásról, újrapróbálkozásról.” – zár Meruk. A cumó kulcsdalai az energikus MDMA, és a kísérletezőbb, Saiiddal közös Csók És Ólom, amit kettejük különböző, egymást mégis jól kiegészítő flowja dob csak fel igazán.

Forrás: QualitArt Media

„​Szerettem volna egy olyan albumot készíteni​,​ ami kicsit elüt a magyar hiphop palettától. Igaz mostanában már egyre jobban terjed a tengeren túli hangzásvilág, de mégsem az​,​ amire úgy felkapnám a fejem. Ugyebár én old school arcnak tartom magam, de egy idő után belecsúsztam a trap meg az auto-tune világába.​ ​Ha a cuccomat jellemeznem kéne, azt mondanám, egy igazi dark csatorna szar új köntösben​,​ aminek van mögöttes tartalma és amin helyet kapott 1-2 olyan trekk is​,​ ami akár clubokban is meg tud szólalniEzúton is​ ​szeretném megköszönni a közreműködőknek, illetve Trobonak, Pufinak és mindenkinek, aki részt vállalt a videóklip létrejöttében!” – összegez 4Raize, aki a közeljövőben friss kislemezekkel és vizuálokkal folytatja majd, szóval stay tuned!

4raizertelmezőkréziszótár

4raizertelmezőkréziszótár, an album by 4raize on Spotify

Keressétek a 4raizertelmezőkréziszótárt a Spotify mellett iTunes-on és a további zenei platformokon is!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés