Kövess minket

Aztaa

Nem mindenki örül az Afrikai Kosárlabda Ligában J. Cole érkezésének

Megosztva

Kicsivel több, mint egy hete mutatkozott be J. Cole az Afrikai Kosárlabda Ligában, azon belül is a ruandai Patriots játékosaként, és habár első meccsüket simán nyerték, a rapper pedig még pontot is szerzett csapatának, nem mindenki örül az érkezésének.

A Dreamville rappert nemrég a marokkói AS Salé egyesület egyik amerikai játékosa, Terrell Stoglin kritizálta. Stoglin szerint Cole egy „átlagos” kosaras, és úgy véli, hogy sokan érdemesebbek lettek volna a leszerződtetésre. Érdemes hozzátenni, hogy Stoglin mögött azért van teljesítmény, ő volt az első játékos az Afrikai Ligában, aki 40 pontot szerzett egy játék alatt.

Úgy vélem, hogy van negatív és pozitív hozadéka Cole jelenlétének. A negatív része az, hogy elvette olyanoktól a lehetőséget, akik jobban megérdemelték volna. Én a kosárlabda világában élek, nem a Cole fanok világában. Rengeteg sportoló karrierje állt le a COVID miatt, és még mindig otthon vannak, edzenek egy ilyen lehetőségre. Az, hogy valaki ennyi pénzzel és egy sikeres zenei karrierrel a háta mögött csak úgy idejön, teljesen átlagos játékosként, szerez egy pontot egy játék alatt, és körülrajongják, ez szerintem tiszteletlen a sportágra és azokra nézve, akik az egész életüket erre tették fel” – fejtette ki a véleményét Stoglin az ESPN-nek.

Stoglin azért pozitívumokat is lát, elismerte, hogy a sztár miatt nagyobb figyelem irányul az Afrikai Ligára, és remélhetőleg több szponzori pénz is érkezik majd.

A témához Rick Ross is hozzászólt, egy videóüzenetben elmondta, hogy szerinte a feketéknek nem kéne egymást lehúzniuk, és Cole-nak nem kell visszafognia magát csak azért, mert sikeres zenész, ha kosarazni akar, tegye. Ross szerint Cole jelenlétével mindenki jól jár. Véleményét egy merész példával is megtolta, szerinte ha Stoglin apjáé lenne a csapat, és Cole és a fia közt kéne választania, akkor Stoglinnak vissza kéne lépnie, hogy így segítse a csapatot.

Cole amúgy tényleg komolyan gondolja a kosaras karrierjét, korábban az NBA-be is megpróbált bekerülni, de az sajnos nem jött össze, ezután jött az Afrikai Liga ötlete.

(Complex)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés