Kövess minket

Aztaa

Nem nyithatnának több kocsmát a bulinegyedben az önkormányzat tervei szerint

A régiek maradhatnak.

Megosztva

Forrás: Szimplakert Instagram

Több új intézkedést is meglép a VII. kerületi önkormányzat, miután a helyi lakók Facebook csoportokban, és tüntetéseken emelték fel a szavukat a bulinegyedben tapasztalható szemét, és hangzavar miatt.

A kerület polgármestere, Vattamány Zsolt (Fidesz–KDNP) a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy pályázatot írtak ki takarítógépek beszerzésére, és a rendszeres hajnali, kézi erős takarítást is jobban megszervezik majd. A szemét rendes kezelése mellett kocsmastopot vezetnek be, tehát az önkormányzat tulajdonában álló ingatlanokat, üzlethelyiségeket a jövőben nem adnák ki, nem adnák bérbe szórakozó- vagy vendéglátóhely céljára. A már meglévő klubokat, és kocsmákat nem zargatják, de ha esetleg valamelyik csődbe menne, vagy bezárna, akkor a helyén már nem nyílhatna újra kocsma. A polgármester emellett azt is megígérte, hogy növelik a rendészek számát a nagyobb biztonság érdekében. A lap emlékeztet rá, hogy a hivatalos adatok szerint a kerületben működő helyek közel 6,6 milliárd forinttal járultak hozzá az államháztartás bevételeihez, idegenforgalmi adó formájában.

A közeljövőben amúgy két tüntetés is lesz a kerületben, az egyiket a lakók szervezik, a másikat a szórakozóhelyek, előbbiek a nyugalmukat, utóbbiak a megélhetésüket féltve vonulnak az utcára.

(Magyar Nemzet)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés