Kövess minket

Film

Nem rúgják ki az Oscar-gála bakijának felelőseit

Viszont, zokogj világ, soha többé nem dolgozhatnak Oscar-gálán a borítékok elcserélői

Megosztva

Martha Ruizt és Brian Cullinant az akadémiával kapcsolatos összes teendőtől eltiltották. Cheryl Boone Isaacs, az amerikai filmakadémia elnöke elmondta, hogy még tart a PwC-vel való együttműködésük felülvizsgálata, szól a távirati iroda híre. Szerinte Brian Cullinan nem figyelt oda eléggé a feladatára, mert épp a legjobb film bejelentését megelőző kategória, a legjobb női főszereplő győztesét, Emma Stone-t fotózta, a képet fel is töltötte a Twitterre, de aztán törölte.

„Egyetlen dolguk van, egyetlenegy! Nyilvánvalóan figyelmetlenség történt” – mondta Cheryl Boone Isaacs.

Az amerikai filmakadémia elnöke emlékeztetett arra, hogy a győztesek nevét tartalmazó borítékok kezelésének menetét a PwC dolgozta ki, és 83 éven át működött. A vasárnapi fiaskó után azonban „természetesen felülvizsgáljuk, mert korábban soha nem történt ilyen és nem akarjuk, hogy valaha is újra megtörténjen” – fogalmazott Cheryl Boone Isaacs. „Új irányelveket, új protokollt állítunk fel, minden egyes lépést megvizsgálunk, hogy biztos legyen, soha, de soha nem ismétlődik meg”, ami a vasárnapi ceremónián történt – fűzte hozzá.

Mind a PwC, mind a filmakadémia már korábban bocsánatot kért a Kaliforniai álom és a Holdfény alkotóitól, valamint Warren Beatty és Faye Dunaway színészektől és a nézőktől is a vasárnapi 89. Oscar-díjátadó végén történt fiaskóért. 

Forrás: Getty Images

Cullinan volt az, aki a rossz borítékot Beatty és Dunaway kezébe adta, de a kollégája sem bizonyult alkalmasnak. A PwC hétfői közleménye szerint több hibát is elkövettek, egyikük sem reagált időben, amikor Warren Beatty és Faye Dunaway tévesen a Kalifornia álom című musicalt hirdette ki győztesnek a Holdfény helyett. Az előbbi producerei már több mint két perce hálálkodtak, amikor jelezték nekik, hogy nem az övék a díj.

A PwC szóvivője ugyanakkor közölte, Brian Cullinan és Martha Ruiz a cég munkatársai maradnak. 

A könyvvizsgáló cég – korábbi nevén PricewaterhouseCoopers – 83 éve bonyolítja a szavazatszámlálást, amelynek végén csak két alkalmazottja ismeri az eredményeket. Mindketten kapnak egy-egy példányt a győztesek nevét tartalmazó borítékból, de fejből is tudniuk kell a nyerteseket. A gálát a színpad két oldalán állva kísérik figyelemmel, ők nyújtják át a díjátadóknak a borítékot az éppen aktuális kategóriában.

Az amerikai filmakadémia szerdán egy másik fiaskóval kapcsolatban is megnyilvánult, és közleményben kért bocsánatot Jan Chapman ausztrál producertől, akinek képét tévesen az elmúlt év halottjai között tüntettek fel Janet Patterson neve alatt.

[highlight]Korábban:

Közleményt adott ki az Oscar-gála blamájáért felelős

Interjú az Oscar-díjas Mindenki casting directorával: „Mint királykisasszonyok a bálban”

Rapperként kezdte karrierjét a Holdfény című film Oscar-díjas színésze

[/highlight]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés