Kövess minket

Aztaa

Nem tesztelik az NBA játékosokat marihuánára a következő szezonban

Megosztva

Forrás: YouTube

Az NBA bejelentette, hogy a következő szezonban szüneteltetik a játékosok marihuána használatának véletlenszerű tesztelését. A döntést azután hozták meg, hogy a nyáron a Disney World-ös buborékban lezárt szezonban már nem tesztelték őket fűre. Több sportszakértő szerint a szüneteltetés valójában azt jelenti, hogy már nem hozzák vissza a marihuánára való tesztelést soha.

Mike Bass, az NBA szóvivője a járvány miatt kialakult szokatlan körülményekkel magyarázta a döntést. Közleményében kihangsúlyozta, hogy inkább a teljesítményfokozó szerekre és egyéb drogokra fókuszálnak.

[twitter]https://twitter.com/TheSteinLine/status/1334915747320127490[/twitter]
Egy pénteken megjelent GQ interjúban, Michele Roberts, az NBA ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy „nem akarjuk kitenni a játékosainkat felesleges kockázatoknak, annyira nem fontos, hogy tudjuk, hogy füveztek-e” – utalva a teszttel járó emberi kontaktusra.

Az ESPN kiemeli, hogy már csak hat állam maradt, ahol játszik a négy fő liga, de nincs legalizálva a marihuána, ezek Indiana, Georgia, North Carolina, Tennessee, Texas, és Wisconsin. A döntés amúgy nem sokkal azután érkezik, hogy az ENSZ kimondta, a marihuána nem tartozik a legveszélyesebb drogok közé, és van gyógyászati hatása.

(Forbes)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés