Kövess minket

Tech

Nem válaszol a haverod Messengeren? Beszélgess inkább a Microsoft chatbotjával!

Full jó arc!

Megosztva

A Microsoft első próbálkozása a tanuló chatbotra enyhén fogalmazva is egy katasztrófa volt. A Twitteren útjára engedett Tay-t nagyon hamar egy rasszista, holokauszttagadó, összeesküvés-elméleteket szajkozó valakivé alakította az internet, így a cég inkább jobbnak látta megszüntetni a profilt. 

Bukott viszont már nagyobbat is a Microsoft ennél, hogy csak úgy feladja, tehát nem meglepő, hogy máris itt van az új chatbot, Murphy.

Az egyszerű, szemüveges robot dizájnnal rendelkező beszélgetőtárssal nem lehet elbeszélgetni az időjárásról, vagy arról, hogy melyik a kedvenc Pokémonunk, cserébe viszont bármikor teljesíti kérésünket az internet új őrületére: a face swapra.

Csak fel kell tenni neki a kérdést angolul, például: „Mi lenne, ha Rihanna magyar lenne?


Vagy mi lenne, ha Hajdú Péter tényleg tehetséges lenne? Murphy szerint egy háromfős fehér-tini rapcsapat tagja lenne!

Na és, ha Gyurcsány Ferenc egy kutya lenne?

Azért kipróbáltunk egy-két összeesküvés elméletet is, és úgy tűnik ez továbbra is a chatbotok gyengesége, hisz simán kiadta ezeket a vicces George Bush képeket a „Mi van, ha 9/11-et az amerikaik csinálták?” típusú elmebajra.

A lehetőségek tehát végtelenek, még magunkat is belevihetjük a játékba, csak úgy kell feltenni a kérdést, hogy például: „Mi lenne, ha én egy orvos lennék?” – mire Murphy bekér tőlünk egy fotót használatra, amit elvileg csak 15 percig tárolnak, utána törlődik. Próbáljátok ki Messengeren, vagy Skypeon ide kattintva.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés