Kövess minket

Aztaa

Németország legalizálja a marihuánát az új kormány tervei szerint

Megosztva

Bevezetik a kannabisz legális és ellenőrzött értékesítését, és kiterjesztik az ártalomcsökkentő intézkedéseket, programokat Németországban – erről állapodtak meg a közös kormányzásra készülő német pártok, a szociáldemokraták, a Zöldek és a liberálisok.

A három párt egy 177 oldalas szerződést tett le az asztalra, melyben a leggyakrabban előforduló kifejezés az „éghajlat” értelemben használt klíma, amely különböző összetételekben 198-szor szerepel a szövegben. A digitalizálás 63-szor, a demokrácia 47-szer, a jogállam 29-szer, a migráció 23-szor, a bevándorlás pedig 12-szer fordul elő. A „Merjünk nagyobb előrelépést – Szövetség a szabadságért, az igazságosságért és a fenntarthatóságért” című szerződés összeállítása után az elfogadás folyamata következik, ha megszavazzák, akkor várhatóan december 6-án felállhat az új német koalíciós kormány.

A tervek szerint államilag felügyelt kannabisz piac jönne létre Németországban, kijelölt boltokban vásárolhatnának marihuánát a felnőttek. Az erről szóló törvényt valamikor a négy éves ciklusuk alatt terjesztik majd be, és négy évvel később felülvizsgálják a társadalmi hatását.

A legális marihuána 4,7 milliárd euró adóbevételt hozhat Németországnak, és 27 ezer új munkahelyet teremthet, derült ki egy nemrég publikált kutatásból. Egyes szakértők szerint a német legalizálás dominó effektust indíthat be Európában, azaz mások is követhetik a példájukat a kontinensen.

(MTI, Reuters)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés