Kövess minket

Aztaa

Népszavaztatna a marihuána legalizálásáról a Magyar Liberális Párt

Két kérdést is beadtak.

Megosztva

Forrás:

A Magyar Liberális Párt elnöke, Fodor Gábor májusban törvényjavaslatot nyújtott be a kannabisz legalizálásáról. A javaslatban az orvosi és a rekreációs felhasználás legalizálása is szerepelt, de mivel a beadvány még a plenáris vitáig sem jutott el a párt új módszerekkel próbálkozik, népszavazási kezdeményezést indítanak.

Nemzeti Választási Bizottsághoz eljuttatott kérdéseik a következőek:[highlight]– Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon büntetőjogi értelemben a kannabisz ne minősüljön kábítószernek, és a kannabisz (marihuána) fogyasztásának, megszerzésének, tartásának és termesztésének ne legyen büntetőjogi következménye?


– Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon a kezelőorvos által meghatározott esetekben gyógyászati célból lehetőség legyen kannabiszt fogyasztani, megszerezni, tartani és termeszteni?
[/highlight]
Az ellenzéki párt egy nemrég publikált Nézőpont felmérésre hivatkozik, melyből kiderült, az ország felnőtt lakosságának 18%-a támogatná a szabályozott keretek közt működő marihuána árusítást. Ez semmiképp sem nevezhető elsöprő többségnek, de az MLP azzal érvel, hogy ez az adat a legutolsó Nemzeti Konzultációra adott válaszok számával egyenlő, amire Orbán Viktor a nép akarataként hivatkozott. 

A kormányfő konzultációs értelmezése mentén a magyar emberek szabad kannabisz-fogyasztást szeretnének, és az biztos, hogy jogukban áll dönteni erről a kérdésről. A felmérés szerint többen vannak a teljes legalizálás mellett, mint ahányan fogyasztottak már saját bevallásuk szerint marihuánát” – írják közleményükben.

A korábbi legalizációs beadványra a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára úgy reagált, szélsőséges nézet az ötlet. De Zacher Gábor toxikológus például társadalmi vitára bocsátaná a fű orvosi felhasználásának kérdését.

(24.hu)


Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés