Kövess minket

Aztaa

Nevet változtat az osztrák falu, „Fucking”, mert folyamat ellopják a helységnévtáblájukat

Megosztva

Forrás: CEN

Egy kis ausztriai falucska megelégelte, hogy nevetség és mémek tárgya, így jövőre hivatalosan is nevet változtatnak. A „Fucking” nevű település 2021. január 1-től a „Fugging” nevet viseli majd – jelentette be a polgármester, Andrea Holzner csütörtökön.

A 100 fős lakossággal rendelkező felső-ausztriai falu már évek óta meg akar szabadulni a „Baszás” névtől, pláne, hogy a „Fucking” semmit sem jelent németül, helyette vonzza a turistákat, akik jobb esetben csak fotózkodnak a helységnévtáblával, rosszabb esetben el is lopják azt.

A pajzán név az elmúlt ezer évben nagyrészt elkerülte a világ figyelmét, de az internet megjelenésével hamar virálisak lettek, és persze felkerültek a „legviccesebb helységnevek” szinte összes online listájára. Tavaly pár helyi még egy kis aktivizmusra is felhasználta a nevet, klímavédelmi üzenetet helyeztek el rajta:  „Our climate is — Fucking — important!” – egészítettek ki a táblát. 

A polgármester szerint az új név amúgy is jobban igazodik a helyiek kiejtéséhez, az már más kérdés, hogy így várhatóan sokkal kisebb lesz a turizmus. Arról egyelőre nincs hír, hogy a közelben lévő Oberfucking és Unterfucking települések neveit is megváltoztatnák-e.

(Deutsche Welle)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés