Kövess minket

Gasztro

New York legújabb látványossága: a szivárvány-bagel

Ha már New York-i divathét van, beszéljünk egy kicsit az aktuális helyi kaja-őrületről is, a szivárványos bagelről!

Megosztva

Van egy kis pékség Brooklynban, amely előtt az utcán kígyózik a sor: ez a The Bagel Store, a város legfinomabb – és legkülönlegesebb – bageleinek lelőhelye. Itt gyártják ugyanis a híres szivárványos bageleket, amelyek a héten egyszerűen felrobbantották az internetet.

[instagram]BAhYxWuFdkW[/instagram]
Scott Rosillo, a bolt tulajdonosa igazi szenvedéllyel készíti műremekeit, húsz éve tökéletesítve a technikát. Ő maga is egy pékség mellett nőtt fel, és felnőtt korában ebben találta meg az abszolút kiteljesedést. Nem iszik, nem drogozik, csak megszállotan gyártja a bageleket – nyilatkozta egy interjúban.

A szivárvány-projekt azonban nem állt meg a tésztánál: mindennek a tetejébe színes tortadrazséval kevert sajtkrém kerül a cipókba.

[instagram]BBV5Q_1Lgkg[/instagram]
Még szerencse, hogy itthon is egyre több helyen ehetünk finom bagelt – ott van például a Budapest Bagel a Baross utcában, vagy a New York Bagel az Egyetem téren – de szivárványost még sehol. Megpróbálhatjuk viszont otthon elkészíteni, hiszen ha már megvan a bagel recept, csak egy kis ételszínezővel kell feturbózni a tésztát! Az alábbi videó bemutatja, hogyan készülnek a bagelek a híres brooklyni boltban.

[vembed fbvideo=”Insiderfood/videos/vb.1494731297498009/1518647988439673/?type=2&theater” ]
Vagy meg is rendelhetjük őket online innen, mert világszerte szállítanak – majd egyszer, jelenleg ugyanis akkora az őrület a szivárványos bagelek körül, hogy nem győzik a rendeléseket. Képzeljük, mekkora lehet várólista!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés