Kövess minket

Hiphop

Nézd meg hogyan rappel angolul Dopeman aka Mista Bizniz ezen az archív felvételen

Egy elveszett Suicidal Tendencies tagnak öltözött Ganxsta Zolee-val a sarokban.

Megosztva

Forrás: YouTube

Mindenki kapaszkodjon, mert most visszarepülünk az időben! 1995-öt írunk és az MTV Europe helyett az összes kábelszolgáltató a magyar Top TV nevű zenei csatornát sugározza. A 13 különböző műsoruk között van egy akár Karinthy-gyűrűt is érő, szóvicceskedő program, a RAPadt-Sarok, ahol az akkori trendeknek megfelelően minden a gengszter rapről szólt. A műsorvezető Ganxsta Zolee volt és többek között olyan emberek fordultak meg a stúdióban, mint az akkor még csak 1db Ládidádi című számmal rendelkező Dopeman. A műsorból fennmaradt részlet egy igazi relikvia, melyet a Nemzeti Múzeumban kéne loopolva játszani egy üres teremben kivetítve. A kockás ingek, az állandóan mozgó kamera, a kamu gettó díszlet mind könnyet csal az ember szemébe naiv őszinteségével.  

Mint az interjúból kiderül a Dopeman aka Mista Bizniz fícsöring Boyz-N-Tha Hood 1991 óta zenél együtt és a felállás a következő: Dope = szövegek és rap, Dj W = sample és felesleges scratchelgetések, Kicsi Dope = minden létező hangszer. Állításuk szerint funk zenét játszanak egy kis west coast rap hangulattal, miközben a szövegek a lányokról, füvezésről és a nyolcadik kerület keménységéről szólnak. Itt egy kis ízelítő: 

Dope amúgy állítja simán be fog futni az angol szövegekkel is, hisz: „No akcentus” tesa. Mindenesetre én belehallottam egy kis franciát és németet is és ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor csak annyit értettem az egészből, hogy füvezik egy jacuzziban, és Madonnát a ribancává fogja tenni. A kettő közül az egyik legalább tuti összejött évekkel később.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés