Kövess minket

Hiphop

Nicki Minaj: Én hoztam vissza a női rapper fogalmát a popkultúrába

Nicki szerint ő kavarta fel 2010-ben a férfias állvizet.

Megosztva

Forrás:

Visszatekintő interjút adott Nicki Minaj az XXL magazinnak, a lap 20. évfordulója alkalmából, ahol a legnagyobb nevekkel beszélgetnek hiphopról és a kultúrában betöltött szerepükről. Nickivel természetesen a női rapperek feltörése volt a téma, azon belül is az ő sikereinek hosszabb távú hatásai a hiphop közösségre. 

Az én szerepem a hiphopon belül extra különleges, mivel az első albumom megjelenése előtt iszonyat rég volt olyan, hogy egy női rapper platinalemezig jutott volna” – kezdi Nicki az elemzést. 

Nem volt annyi nagy női rapper a szcénában akkoriban, tehát úgy érzem ismét beiktattam a popkultúra világába a “női rapper” fogalmát. Nem kaptuk meg anno a kellő megbecsülést. A női rapperek mindig is királyak voltak és hatásuk volt a kultúrára, de mikor beindult a karrierem, akkor már a nagy cégek is figyelték a hiphopot, emiatt egy csomó olyan bizniszben részt tudtam venni, ami korábban lehetetlen lett volna” – mesélte.

Nicki azt is kiemelte, hogy az első albumán hatalmas nevek voltak, és Kanye akkori lemezén is helyet kapott, ez is hatalmasat dobott a karrierjén, de úgy érzi, hogy ezek az előadók komolyan is vették őt, és a vendégverzékbe rendes energiát feccöltek, mivel tudták, hogy Nicki nem kispályás rímelés terén. 

A rapper és énekesnő végül azzal zárta a gondolatmenetét, hogy jelenleg a hiphop és a hiphop előadók vannak a legnagyobb hatással az életünkre. Példának hozta, hogy a Chanel munkatársai azt mesélték az stylistjának, hogy ha a márka egyik ruhájában pózol Instagramon, az a ruhadarab tuti, hogy sold out lesz.

Őrültségnek hangzik, de a hiphop van a legnagyobb hatással az életünkre” – összegezte. 

[vembed youtube=”RDBs971ZUAM” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.