Kövess minket

Stílus

Nike szüneteltetve: a BAPE-pel készül Drake következő OVO sneakere

Megosztva

Ha Drake és a divat kapcsolatára gondolunk, mindannyiunknak a Nike juthat eszébe. Elég, ha az adidas ellen szóló híres „Checks over stripes” sorra gondulunk, vagy arra, hogy a Liverpoolnak ő a Nike nagykövete, esetleg a NOCTA márkára, ami a rapper Nike-val közös ruházati vonala.

Így adja magát, hogy az előadó a deal szerint szinte kizárólag a Nike-val kollaborál és ad ki ruházati darabokat, ez pedig értendő a cipőkre is, a legutóbb például erre a modellre. Ezt a szisztémát követve jött volna ki egy NOCTA Certified Lover Boy Air Force 1 is, szívecskével ellátva tavaly nyáron. A dolog érdekessége, hogy a cipő azóta sem jelent meg, hiába jósoltak neki különféle megjelenési dátumokat.

Helyette jött más: a friss hírek szerint Drake következő cipője nem a sportóriással, hanem a BAPE-pel készült, az első képek és videók pedig most futottak be a sziluettről, ami nevezetesen a japán brand Bape STA (vagy megszokott nevén Bapesta) modellje OVO brandinggel.

A Highsnobiety hangsúlyozza azt a fontos pontot, miszerint a Bapesta valójában a BAPE saját kiadású Air Force 1-ja, annak minden elemével és megjelenésével, így abszolút értelmét vesztette az NOCTA AF1 kiadása, amire már amúgy sem volt sok esély.

Alább az első videó, mint látszik, a cipő kígyóbőrből készült, a színe törtfehéres, az oldalát pedig a Bape csillagos logója szeli át, keverve egy OVO felirattal. Az OVO (Drake saját kiadója – a szerk.) branding több formában is helyet kap, a fém fűzőtagen például egy bagoly található, ez a label jól ismert logója. Ezen túl az amúgy impozáns dobozon feltűnik még a három betűs jelzés az A Bathing Ape mellett.

Az aktuális hírek szerint a cipőt októberben dobják piacra, a hivatalos release date egyelőre ismeretlen.

Drake egyébként épp a közelmúltban húzott be egy újabb rekordot, ő lett a Shazam legtöbbet keresett előadója.