Kövess minket

Balaton Sound

Nincs szerződése 2025-re a Balaton Soundnak, tényleg az idei lehetett az utolsó fesztivál

Megosztva

Nem véletlenül potyogtak Pumped Gabo könnyei, tényleg az idei lehetett az utolsó Balaton Sound. Habár a szervezők egyelőre nem kommentálnak semmit, több bizonyíték is abba az irányba mutat, hogy 2025-ben nem tartják meg a tóparti elektronikus zenei fesztet.

A pletyka, miszerint a 2024-es kiadás volt az utolsó, már a fesztivál ideje alatt terjedni kezdett, sokan pedig kvázi tényként kezelték, hogy elkaszálják a fesztet. A SONonline, most arról ír, hogy Zamárdi polgármestere szerint nincs 2025-ra szerződése a Balaton Soundnak, és egyelőre ilyen megkeresés sem érkezett az irányukba.

Lejárt a szerződésünk a szervezőkkel. Abban 2024-ig volt lehetőségük megtartani a Balaton Soundot, tehát ilyen értelemben ez volt az utolsó fesztivál, amit megrendezhettek itt” – mondta Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere.

Minden újabb szerződésről az újonnan felállt testületnek kell tárgyalnia, mondta a városvezető, és egyelőre a BS hivatalos álláspontja is az, hogy nincs eldöntve a fesztivál sorsa, csak „kivártak”, amíg lemennek az önkormányzati választások. „A Balaton Sound jövőjét érintő hírekkel kapcsolatban továbbra is azt tudjuk megerősíteni, amit korábban is elmondtunk: egyelőre nincs döntés ebben a kérdésben. Az valóban helytálló, hogy Zamárdi önkormányzatával még nincs megállapodásunk, de ennek az oka az, hogy az önkormányzati választások miatt erre még alkalom sem nyílt, hiszen az októberre felálló új testülettel lehet majd érdemben tárgyalni. Ezért mi a nemsokára kezdődő Sziget Fesztiválra koncentrálunk, majd értékeljük a fesztiválszezont, és ezután fogjuk megválaszolni a jövőt érintő kérdéseket” – nyilatkozták az Indexnek, az mindenesetre gyanús, hogy a Telex úgy tudja, még nem kezdték el szervezni a következő fesztivál előadóit, pedig ilyenkor már normál esetben dolgoznak a szervezők a 2025-ös kiadáson.

Egyes pletykák szerint amúgy a kolozsvári Untold fesztivál veheti át a Sound helyét, de ez szintén nincs megerősítve.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés