Kövess minket

Bulvár

Noel Gallagher: “Adele a nagyiknak zenél.”

Adele új lemezének eladási számai alapján azt gondolnánk, hogy nincs a világon olyan ember, aki ne szimpatizálna vele.

Megosztva


Mégis akad olyan az univerzumban, aki nem csípi a brit énekesnő zenéjét, és az nem más, mint Noel Gallagher, aki nemtetszésének hangot is adott. Gallagher nem kedveli Adele számai, és úgy gondolja, hogy az énekesnő dalai inkább az idősebb korosztálynak valók.

A Gallagher fivérnek mindig megvan a véleményük az aktuális zeneipari helyzetről. A The Telegraph újságírója készített interjút az Oasis néhai énekesével és gitárosával, Noel Gallagherrel, aki éles kritikával illette honfitársa sikerét.

„Ha valaki akarja tudni, hogy mit gondolok Adele-ről, annak elmondom. Nem értem ezt a felhajtás körülötte. Sőt a zenéjét sem szeretem, mert olyan mintha a nagymamáknak énekelne.” – nyilatkozta Noel Gallagher, aki a brit énekesnő munkáját giccsesnek tartja. Ettől csak az érdekesebb, hogy az interjú alatt elhelyeztek egy kérdőívet, melyből kiderült, hogy az olvasók 38%-a gondolja azt, hogy Adele giccses. További 35% mondta azt, hogy ez szimpatikus, és a válaszadók 27%-a Adele mellé állt azzal, hogy a rocker a kritikát túlzásba vitte.

Adele új albumát az United World Chart statisztikája alapján két hét alatt 8 millióan vásárolták meg, az viszont, hogy főként melyik korosztály vette meg, csak nehezen adatolható. Ezzel szemben az X Factor tehetségkutatónak valós statisztikája van a nézőkről. És az biztos, hogy a jövő heti finálé segítségével Adele még nagyobb hírnévre tehet szert, hiszen a tehetségkutató nemcsak a fiatalokat, hanem az idősebb korosztályt is leköti. A Hello szerzőjén kívül a publikum elé áll majd a Coldplay és a One Direction is.

De ki is az a Noel Gallagher? Az Oasis a The Rain formációból jött létre. Liam Gallagher (ének és tambura) “Guigsy” McGuigannel (basszusgitáros) és Tony McCarrollal (dob, ütőshangszerek) alapította. A bandához később csatlakozott Noel Gallagher (gitár, ének). Az együttes hét albumot készített: Definitely Maybe (1994), (What’s The Story) Morning Glory? (1995), Be Here Now (1997), Standing On The Shoulder Of Giants (2000), Heathen Chemistry (2002), Don’t Believe The Truth (2005) és a Dig Out Your Soul (2008). Noel és Liam között mindig éles ellentétek voltak, mely végül a banda szétesését eredményezte. Sőt a pletykák szerint annyira sem rendeződött a helyzet, hogy együtt töltsék az ünnepeket. A 43 éves énekes, Liam 2009 és 2014 között a Beady Eye bandának volt a tagja.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.