Kövess minket

Hiphop

„Noisy Passion” címmel érkezik Dj Arre első produceri lemeze

Kirakatban a Bloose Broavaz „háttérembere”.

Megosztva

Forrás:

Aki régebb óta követi a magyar hiphop szcéna történéseit, az alighanem vissza tud idézni néhány homályosabb emlékképet a Sprite által is megtámogatott (és az azóta már jobblétre szenderült VIVA tévében közvetített), It’s Rite! Dj Battle küzdelmeiről, melyet a 2000-es évek közepe táján a legnívósabb haza dj versenyeként tartott – joggal – számon a „szakma.”

Ezt a sorozatot, helyesebben ennek a Team Battle részét, magyarán a csapat-párbajt nyerte meg viszonylag nagy meglepetésre 2006-ban Dj Arre két társa, Dj Fifty, valamint Dj Fegz oldalán, Faderockaz néven. A győri hármas dinamikus, kiválóan összehangolt szettje elsősorban a szkreccsre épült, ami sajnálatos módon egyre inkább kiveszőben van a mai magyar rap-zenékből.

[vembed youtube=”JAjzEeY0zMY” ]És éppen ezért lehet hiánypótló Arre jövő héten, a XIII. BlooseStock Fest keretein belül megjelenő debüt lemeze, hiszen a Noisy Passion címre keresztelt cumó rogyásig van karcokkal.

A 14 számos, kissé elektros, dub-os hangzású albumon minden egyes beatet Arre írt, mintákat egyáltalán nem használt, sőt mi több, a mindig nyögvenyelős utómunkát is egymaga oldotta meg stúdiójában.

Mivel azonban rappelni mégsem állhatott oda a mikrofon elé az immár a Bloose Broavaz kötelékébe tartozó dj, ezért felkért pár, általa nagyra tartott arcot, hogy segítsenek ebben neki. Így jött végül össze a – sokak mellett – Busa Pistát, Mc Kemon-t, Phat-et, illetve Dj Bootsie-t (is) felvonultató vendéglista. (Mondjuk utóbbi pont nem rappel, hanem jó szokásához híven szkreccsel a korongon, de ez valójában csak részletkérdés.)

Megjelenés tehát jövő héten, addig is csekkoljátok a ma reggel kidobott Revolutionary tracket, Mc Kemon közreműködésével.

[vembed youtube=”RYuM42Ix154″ ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük