Kövess minket

Aztaa

Norvégiában hivatalosan is dekriminalizálják a drogfogyasztást

Mindent szabad, meghatározott mértékig.

Megosztva

A civil szervezetek tanácsát megfogadva dekriminalizálja a kábítószerfogyasztást Norvégia – számol be róla a Drogriporter.  

Az állam emellett a drogfüggők kezelésébe és az ártalomcsökkentésbe is fektetni szeretne. Az intézkedést február 19-én jelentette be az ország egészségügyi minisztere az oktatásügyi miniszterrel karöltve, ekkor ismertették a módját annak, hogyan vinnék véghez a reformokat.

 

Az új határozatok szerint kis mennyiségben szabad lesz kábítószereket fogyasztani és magunknál tartani, az árusítást viszont továbbra is büntetni fogják. Azt is közölték, miből mennyit szabad birtokolni:

heroinból, kokainból, amfetaminból 2 gramm, MDMA-ból fél gramm, marihuánából 10 gramm, katból 500 gramm, receptes gyógyszerekből tizenöt tabletta lehet nálunk.

Arra van esély, hogy a rendőrség ugyanúgy átkutat gyanús egyéneket, ám ha a meghatározott mennyiségnél nem birtokolnak többet, eljárás nem indulhat ellenük. A Drogriporter cikke szerint a kezelésért forduló betegeknek a norvég kormány 24 órán biztosítani fogja a lehetőséget. Akik nem jártak sikerrel a kezelések során, azoknak orvosi heroinfelírás is biztosított, kijelölt drogfogyasztó helyiségek pedig már amúgy is léteztek az országban. 

(Drogriporter)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés