Kövess minket

Aztaa

Novemberben 5 amerikai államban szavaznak a fű legalizálásáról, mindenhol az igenek vezetnek

Kaliforniában már 60% a támogatók aránya.

Megosztva

Arizona, Kalifornia, Maine, Massachusetts és Nevada. Ennek az öt államnak a lakosai fogják hamarosan szavazáson eldönteni, hogy legalizálják-e a marihuánát. Mind az öt államban engedélyezett a növény orvosi használata, az új szavazáson tehát nem erről, hanem a szabad felhasználásra megvehető fűről döntenek. 

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint mindenhol az igenek győznének, de a novemberi szavazásig persze még bármi lehet. Jelenleg az alábbiak szerint vélekednek az emberek:

Arizona

50% IGEN
40% NEM
10% NEM TUDJA

Kalifornia

60% IGEN
36% NEM
4% NEM TUDJA

Maine

53% IGEN
38% NEM
9% NEM TUDJA

Massachusetts

53% IGEN
40% NEM
7% NEM TUDJA

Nevada

57% IGEN
33% NEM
10% NEM TUDJA

Delawareben (ahol szintén van orvosi marihuána) 61%-os támogatást mértek, de ott maximum 2017-ben lehet csak szavazás az ügyről. Meglepő módon nem mindenki örül a szerhasználók közül. A Guardian és az Attn is arról írt mostanában, hogy az orvosi fűbizniszben dolgozók attól félnek, hogy a legalizálás után letarolják a piacot a nagy cégek és gyakorlatilag dohány szintű monopóliumot szereznek, eltaposva ezzel a kisebb vállalkozásokat. A félelmek között vannak még a magasabb adók, melyet a legalizálás után pluszban kivetne az állam, valamint az, hogy az orvosi és a szórakozásra használt fű azonos szabályozás alá esne.

Az igazság ezzel szemben az, hogy a szavazó államok törvényi előterjesztéseinek nagy többségében továbbra is külön lenne kezelve a két piac.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés