Kövess minket

Aztaa

Nyolc évet töltött börtönben, most a Belize-i Ellenzéki párt vezetője lett az egykori Bad Boy rapper, Shyne

Megosztva

Rohamléptekkel lépked a politikai ranglétrán a Bad Boy Records hajdani tagja, Jamal “Shyne” Barrow. A 42 éves rapper nem egészen egy évvel azt követően, hogy bekerült hazája, a Közép-Amerikában fekvő Belize képviselőházába, néhány napja pedig a konzervatív nézeteket valló, Ellenzéki Párt (Opposition party) vezetője lett. Shyne egy Intsa posztban számolt be kinevezéséről tegnap, melyben megígéri követőinek, hogy mindent megtesz az ország felvirágoztatásának érdekében.

A párt előző vezetője, Patrick Faber ellen családon belüli erőszak miatt emeltek vádat nem rég, így kerülhetett a helyére Shyne, akinek hosszú évekkel ezelőtt ugyancsak meggyűlt a baja a törvénnyel, igaz, még az Amerikai Egyesült Államokban. A rappert 2001-ben egy 1999-ben történt lövöldözésben való részvétele okán 10 évre ítélte el a bíróság, melyből aztán nyolcat ült le. (A vele együtt megvádolt Diddy-t viszont felmenették az ügyben.)

Szabadulása után rövid úton visszatért Belizbe, ahol édesapja, Dean Barrow volt a miniszterelnök 2008-tól egészen 2020-ig. 

Zenei pályafutása során két nagylemezt jelentetett meg; a Shyne című bemutatkozó korongja 2000-ben látott napvilágot, míg második albuma, a Godfather Buried Alive 2004-ben jött ki. Előbbi immár a platina-státusz is elérte.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés