Kövess minket

Hiphop

Nyolcan meghaltak, többen megsérültek Travis Scott Astroworld 2021 fesztiválján

Megosztva

Tragédiába fulladt Travis Scott idei Astroworld fesztiválja. A houstoni rendezvényen legalább nyolc ember életét vesztette, és rengetegen megsérültek, miután pánik tört ki a közönségben és a tömeg többeket maga alá gyűrt.

A rajongók hulláma a kordonhoz nyomta az első sort, 11 embert kórházba kellett szállítani, egyeseket szívroham miatt, és nyolc ember elhunyt, az áldozatok közt van egy 10 éves kisgyerek is. Több mint 50 ezer ember vett részt a fesztiválon, melyet idő előtt befejeztek, és lefújták a második napját is. Az eseményen Travis Scott mellett SZA, Lil Baby, Master P, Yves Tumor, Toro y Moi, Don Toliver, és Roddy Ricch is felléptek.

A tömeg erősen nyomni kezdte előre magát, és ez okozott pánikot, emiatt történtek a sérülések. Többen kidőltek, elájultak, ez pedig csak fokozta a pánikot” – mondta Samuel Peña a houstoni tűzoltóparancsnok, aki hozzátette, hogy a helyszínen lévő mentősök hamar leterheltek lettek a sok eset miatt.

Egyes beszámolók szerint az igazán nagy tolakodás akkor indult meg, mikor a meglepetésvendég, Drake felugrott a színpadra Travis Scott koncertje közben, hogy lenyomjon pár dalt, mire percek alatt kezelhetetlenné vált a helyzet. A tömegben sokan mozdulni sem bírtak, nem volt menekülési lehetőség, ahogy az emberek egymást nyomták, egyesek fulladozni kezdtek. A TMZ információi szerint valaki drogot fecskendezett több fesztiválozóba és ez robbantotta ki a pánikot, de ez egyelőre nincs megerősítve. A fesztivál egy közleményben fejezte ki a gyászát, egyben megköszönték a hatóságok segítségét.

A feszten már az induláskor kaotikus állapotok uralkodtak, ahogy a fanok egymást taposva próbáltak bejutni a helyszínre.

Egy ponton még a kameráshoz is felmentek a közönségből, az eseményt amúgy élőben közvetítették az Apple Music-on.

A rendőrség bűnügyi területnek nyilvánította a fesztivál helyszínét és jelenleg is nyomoznak, hogy kiderítsék, pontosan ki a felelős a történtekért.

(Pitchfork, BBC)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés