Kövess minket

Tech

Nyugodj békében, Internet Explorer!

Végleg búcsúzik a böngészők veteránja.

Megosztva

A Microsoft 25 év után végleg kivonja a forgalomból vezető böngészőjét, az Internet Explorert – adta hírül a vállalat bejelentése után a Consequence of Sound.

Az 1995-ben elindult Explorer egészen 2003-ig leuralta a piacot, az emberek szerves része ezen keresztül érte el a világhálót, majd ahogy teltek az évek, szépen mindenki arra kezdte használni a lassúnak számító browsert, hogy letöltsön egy újabbat és gyorsabbat, mint például a Google Chrome, az Opera, vagy a Mozilla Firefox. 

A 2010 óta (innentől kezdtek megjelenni az új és sebesebben futó keresők, sok felhasználó pedig az Apple-höz pártolt) mélyrepülésbe kezdő Internet Explorer haláláról évek óta cikkeznek már, de csak mostanra értünk el arra a pontra, hogy a Microsoft végleg elengedje a kezét, és eltemesse. 

Forrás: The Daily Dot

A forgalomból való kivonás a The Independent cikke és a Microsoft blogbejegyzése szerint 2020. november 30ától veszi kezdetét, és egészen 2021. augusztus 17-éig fog tartani, a támogatás ekkortól fog végleg megszűnni.

A búcsút többek közt a cég új, Chromium-alapú Edge böngészőjének kiadása indokolta, a HVG írása alapján abban bíznak a vállalatnál, hogy a céges felhasználók – akik egyelőre tovább használhatják az Explorert – is áttérnek az Edge-ben használható Internet Explorer módra, de ez sem tart örökké, hiszen szép lassan megszűnik majd a támogatás.

A cég olyan egyéb szolgáltatásai, mint az Office 365, a OneDrive és az Outlook sem fogják támogatni az Explorer használatát, ahogy a Microsoft Team sem, a különbség csupán annyi, hogy utóbbi már ebben az évben búcsút vesz a böngészőtől.


Ahogy mi is. Nem mintha mostanában használtunk volna, viszont veled kezdődött minden, szóval előre is: angyalok őrizzék álmod, kedves Internet Explorer!

(CoS / HVG)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés