Kövess minket

Hiphop

OFF Média karantén playlist: zenék a négy fal közti fesztiválozáshoz

Összeraktunk egy #maradjotthon lejátszási listát, hogy a négy fal közé erőszakolt világ egy picikét táguljon.

Megosztva

Forrás:

A kijárási korlátozást meghosszabbították, a #maradjotthon kampány még nagyobb léptékeket ölt, mi pedig szájmaszk és kesztyű nélkül ki se merészkedünk az utcára. A koronavírus para komolyabb, mint eddig és az egészben az az egyik legszörnyűbb, hogy fogalmunk sincs meddig fog tartani. Ezekben az elszigetelt időkben szükség van a mentőövekre: kialakított napi rutin, opcionális önfejlesztés, sport, home office-ok és persze zene.

Az otthon ücsörgést is fel lehet tehát dobni, például a szerkesztőségünk egy része által összeállított karantén áthallásos lejátszási listával, amiből akár egyszemélyes házi fesztivált is össze tudsz dobni, elég ha a konyhában elindítod a maszkhordásra utaló dalokat, a hálószobában a bezártságon siránkozókat, míg a fürdőben a maximum higiéniát igénylő trekkeket. Alább találsz némi jellemzést a szerkesztőkre lebontott trackekhez, illetve egy fullos Spotify playlistet, amit eskü tiszta kézzel válogattunk!

Galó Kristóf

Geto Boys – My Mind Plays Tricks On Me

Pár hétnyi bezártság és korlátozott mozgástér után könnyen rezonálhat a gondolkodásunk a Geto Boys klasszikus számával – bolondját járathatja velünk a saját elménk, figyeljetek a mentális egészségre!

AKPH – Gondolj Már Végig

Amennyi időt eltöltünk a képernyő egyik oldalán, könnyűszerrel beleeshetünk abba a hibába, hogy beránt magába a virtuális tér és az életünk csak bufferel, betölt, mint egy trailer, amíg mi megülünk egy szinusz görbén. Klikkelj, zárd be, oké?

Lil Dicky – Save Dat Money

Az egyik pozitív oldala a korlátozott lehetőségeinknek, hogy okosabb pénzügyi döntésekre sarkall minket. Aki teheti, most mindenképp spóroljon, amennyit tud, maximum a létfenntartáshoz és lelki békéhez elegendő cuccot vegye – később pedig köszönje meg magának!

Wiz Khalifa feat. Tyga – Contact

Wiz Khalifa legújabb slágergyanús trackje a legrosszabbkor viseli a Contact címet, mindenesetre a maga lendületével fel tudja dobni a napjainkat.

Future – Mask Off

Amikor vége lesz a járványnak, Future 2016-os slágere egy második körös hódításra fog indulni a világban, már csak a címe miatt is – reméljük a vírus nem.

Fiatal Veterán – Maszkolás

Talán a mésztelepi szöveggyáros nem épp ilyen aspektusra gondolt, amikor megírta a Maszkolás című számát, most viszont a hétköznapi élet egyik nagyon fontos elővigyázatosságára hívja fel a figyelmet.

Sör és Fű – Bezárva

Már a sör és fű kombináció is jó lehet egy laza, otthonmaradós péntek/szombat estére, a szám címe pedig továbbépíti a szám létjogosultságát a listán. Azonban nem szabad elfelejteni: ne ess túlzásba, ne legyél trehány, aki az életre hány!

Vicc Beatz – Egészségedre

Az időtálló szám célkeresztjében a gyógyszeripar, üzenete pedig, hogy ésszel a kemikáliákkal és inkább a megelőzésre gondoljunk, mert az egészségügyünk nincs épp a toppon.

Mulató Aztékok, StackOne, Slow Village – Odabent

Megfelelően mélyre repít minket a saját gondolatainkban, hogy egy kis önreflexiót gyakorolhassunk azokban a napokban, amelyek erre a legalkalmasabbak.

Slow Village – Kisszoba

A mostani legjobb menedéked a kisszoba, ami a világot jelentheti, ha megfelelően kihasználod. Segít, ha megoszthatod valakivel a kisszobát, a gondolataidat, az egymásba fűződő napokat vagy épp az erkélyen egy cét.

NKS – Egy Őrült Naplója

Egy háborodott elme naplójába pillanthatunk be – érdemes monitorozni a saját egészséged és mindennapjaid, hogy ne kerülj a srácok tolla által bemutatott személy helyébe!

Stic.man – Let It Burn

A csökkentett lehetőségek közül egy nagyon fontosat meghagytak: a testmozgást. Remélem ez alatt a néhány hét, hónap alatt sokan felfedezik annak fontosságát és betegség megelőző képességét, immunrendszer építő jellegét. Menjetek ki futni hetente néhányszor és új emberként mehettek neki a karantén utáni időszaknak – Stic.man dinamikus trackje megadhatja hozzá a kellő motivációt.

Skepta – Shutdown

Igen, minden le van zárva, a minimálisnál is halványabb szórakozási utak állnak még nyitva, Skepta klasszikusára viszont a négy fal között is lehet vibe-olni.

Skepta – It Ain’t Safe

Skepta eme számánál még a refrén is újraértelmezhető: it ain’t safe for the block, not even for the cops! Ebből a szemszögből megnézve Skepta nem több, mint egy becsületes állampolgár, aki még a rendőrség egészsége miatt is aggódik. Awh! :$

Kanye West – Ghost Town

Budapest szellemvárossá változott, ne nagyon merészkedjünk ki. Ha valamiért mégis elengedhetetlen átlépnünk az ajtónk küszöbét, a Ye féle Ghost Townt dúdolni a szájmaszkunkon keresztül tökéletes választás!

+ album: Kid Cudi – Man on the Moon

Alapból az egyik kedvenc albumom, ami egy magányos, saját démonaival küzdő fiatalember őrlődését és keserédes, néhol viszont vidám és táncolható világbaüvöltését adja a fülünkbe. Az érzelmek széles skáláját érinti a lemez, a kialakult szituációban pedig mi magunk is a legkülönbözőbb emóciókkal küzdhetünk – ez az album egy tökéletes társ a feldolgozásukra.

P. Nagy Dávid

Akon – Locked Up

I’m steady tryna’ find the motive

Why I do what I do?

Freedom ain’t getting no closer

I’m locked up

They won’t let me out

No, they won’t let me out…

A dal nem sok magyarázatra szorul… Az aranytorkú szenegáli sorai 16 év után már a világ összes lakójának ismerősen csengenek…

Young Buck – Black Gloves

Black gloves, black mask…” bár a refrén eleje futárjaink mindennapja, remélhetőleg a „He dead, you next” részig nem jutunk el sokan.

Turbo, Young Thug, Gunna – Quarantine Clean

A krízishelyzet egyik első himnusza egy sokadik, színtiszta Thugga és Gunna trapmelódia.

Tyler, the Creator – Boredom

A ’17-es Tyler remekmű egyik legnagyobb slágere az otthonülős, unatkozós vibe-ról relevánsabb lehet mint valaha.

Danny Brown – Pneumonia

Ha a szükséges óvintézkedések megtétele után netán rosszabbul éreznénk magunkat, mindenféleképp forduljunk orvoshoz, hiszen a tüdőgyulladásból Danny Brown absztrakt bangere se gyógyíthat ki.

Kid Cudi – All Along

Amennyiben magányos, bezárkózott dalokról van szó, a feeling nagymestere, Kid Cudi szolgálhat a legtöbb megnyugtatással, All Alongja bármelyikünk lelkéből szólhat manapság.

When the days change

So does my attitude

I’m messy at home

I eat a lotta junk food

Drake – Hold On, We’re Going Home

Drake nem csupán legendás szerető, és utánozhatatlan romantikus, de ha elővigyázatosságról van szó sem hagyja cserben kiszemeltjét:

Cause you’re a good girl and you know it

So just hold on, we’re going home

Jay-Z, Kid Cudi – Already Home

Az első korlátozásokról szóló kormányinfó után már sokan Jay-Z sorait dúdolhatták:

They want me to go

I’m already gone

I’m already home

The Notorius B.I.G. – Ready to Die

Ismétlem: legyünk elővigyázatosak!

Soulja Boy – Kiss Me Thru The Phone

Ha nem is zárt össze a törvény a szerelmünkkel, egy kis romantikázásra Soulja Boy klasszikusa így is kézenfekvő ötletekkel kínál.

Aries – Home

Egy kevésbé ismert, annál inkább minőségi emo trap előadó jammelésével zárnám a dalokat. Ha találkoztál már Aries Much Dank csatornájával vagy a How „bármelyik kedvenc kortárs rappered slágere” was made in 2 minutes videóival, tudhatod kiről van szó, ha mégsem a hosszú elzárt napok egy rakás újjal ismertethetnek meg: I’m home tonight, been waiting up

+ album: Earl Sweatshirt – I Don’t Like Shit, I Don’t Go Outside

A cím újfent magáért beszél… Ha társat keresel a szobádban szenvedve, tedd fel bátran, ha a jó kedved nem rontanád el egy deep-depis lemezzel, lehet mellőzhető.

Kersner Máté

Corona – Rhythm of the Night

Kötelező, hisz a név kötelez. Mindenkinek kell egy kis boldog retró bugi a kilátástalanságban. 

Crywank – Obsessive Muso with No Friends

Now my room stinks like shit / I’ve been in here too long” – istenem, bár ne rezonálnék ennyire ezzel a két sorral.

Frank Ocean – In My Room

A szobám = az új munkahelyem, az új iskolám az új konditermem, az új nappalim és az új konyhám egyben.

blink-182 – Bored To Death

Karanténnapló, százhuszonegyezredik nap, amikor már meghalni is uncsi.

Gryllus Vilmos – Bál, Bál, Maszkabál

Élőben streamelt koncertek és bulik garmadája vár ránk, ha már annyira báloznánk, akkor tegyük maszkban. Keep it safe and sexy.

Joy Division – Isolation

Minden idők egyik legjobb zenekarának magával ragadó őrülete és káoszossága manapság még nagyobbat üt, különösen a kötelező izoláció heteiben.

21 Savage – Don’t Come Out The House

Pssszt…tesó…igen, te ott…csak halkan mondom: #nehagydelaházat.

American Football – Stay Home

Igen aktuális emós szomorkodás, hasznos, mi több, megfogadandó üzenettel.

FKA twigs – home with you

Szerencsések azok, akik legalább nem egyedül sínylődnek otthon, pláne szerencsések azok, akik a szerelmükkel lehetnek. Nekik szól ez a dal, aminek a végén lévő ária csak hab a tortán, pont ideális a zuhany alatti reményvesztett dalolásokhoz.

Baby Keem – Locked In

Akon Locked Up, a Kendrick-protezsált Baby Keem meg Locked In – egyesüljünk hát a bezártságban.

Yung Lean – Agony

A tökéletes háttérzene, avagy örök #mood egy hónapja.

Tyga x Curtis Roach – Bored In The House

TikTok-komaptibilis karantén-himnusz, amit nem szívesen szerepeltetek itt, de nem lehet kihagyni.

EARTHGANG – Ready To Die

Ahogy Biggie és az EARTHGANG, úgy mi is készen állunk.

(Sandy) Alex G – Hope

De azért ha lehet, ne adjuk fel a reményt.

$UICIDEBOYS – What The Fuck Is Happening

A kérdés, amit mindannyian feltettünk már legalább egyszer az elmúlt pár hétben.

100 gecs – gecgecgec

Hogy hogy érzi magát az agyam a napokban? Hát, valahogy úgy, mint ez a szám.

JPEGMAFIA – Panic Emoji

Semmi pánik, a lényeg, hogy mindenki maradjon higgadt, átvészeljük.

King Krule – Stoned Again

Na jó, na jó, még egy jóéjtcigi belefér a jóéjtcigi előtt.

Brent Faiyaz – Fuck The World (Summer in London)

Üzenetem a világnak.

Skeeter Davis – The End of the World

Világvége van? Talán azért nem, bár néha jogosan lehet ilyen érzésünk 2020 eddigi teljesítménye alapján.

Earl Sweatshirt – Grief

Az egyik legsötétebb track Earl otthonmaradós albumáról, csak hogy érezzük, milyen mélységekben is vagyunk. Zárójel: a gyászt nem kívánjuk senkinek, vigyázzatok egymásra.

+ album: Kali Uchis – Isolation

cím aktuális, a hangulat nem éppen, és pont ez a szerencse. Earl Sweatshirtre depizés után irány Kalit hallgatni és élvezni egy kicsit az április napfényt.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés