Kövess minket

Hiphop

Ogli G: Eazy-E miatt lettem rapper és bűnöző

Megosztva

Forrás: YouTube

Mesél az alvilág: utolsó interjúját adta a szombati visszavonulása előtt Ogli G aka BigBoy.

A 21 éves karrierjét lezáró gengszter rapper Sajó Dávid műsorában járt, ahol végigvették szinte a teljes életútját. Ogli elmesélte, hogy miként lett egy Kálvin térről induló fiatal biztonsági őrből az alvilágban is tisztelt figura, majd miként indította be a rap karrierjét.

Ogli már a középiskolában is rap zenét hallgatott, állítása szerint konkrétan az N.W.A tehet arról, hogy rossz útra lépett. „Én Eazy-E és N.W.A zenéket hallgattam, ezen nőttem fel. Eazy-E karizmája elragadott, ezért lettem rapper, meg ezért lettem bűnöző is, szóval ő a hibás” – poénkodott Ogli. Elmondása szerint az emberölés és a heroinnal való bármi nemű érintkezés volt számára csak a tabu az éjszakai életben. Később Kicsi Tysonnal egy kutyasétáltatás közben ismerkedett meg, és miután kiderült, hogy közös az érdeklődési körük, elhatározták, hogy rap karrierbe kezdenek, ez lett később a TKO formáció. Ogli még a debütálása előtt leszólította Ganxsta Zolee-t egy klubban, aki szintén akkor indult el a rap vonalon a Kartellel, majd Dopemannel is lespanolt egy nyolcadik kerületi lemezboltban, ahol DJ Györemix volt az eladó. BigBoy feltűnt Ganxstáék koncertjein is mint vendég, majd Dopeman felajánlotta, hogy vezető producerként összerakja az első TKO lemezt, csak még előtte befejezi a Fekete Vonat debütáló albumán való munkálatokat. A Fekete Vonat és Dopeman később összebeefeltek, ebből született a híres „Nesztek!” című dal, amin Ogli is hörög, igaz fél évvel később egy buli alkalmával kibékült LL. Juniorral. A sors fintora, hogy a nagy összeborulás után két nappal letartóztatták, mondjuk úgy, védelmi pénz „elkérése” miatt.

Ogli a börtönidőszakról is részletesen mesélt, volt hogy lázadást szított az őrök ellen, akik aztán jól megverték, és olyan is előfordult, hogy hónapokig egyedül volt egy zárkában. Szabadulása után folytatta a bűnözői életmódot, egy utcai konfliktus során beverte egy férfi autójának ablakát, ami miatt egy az autóban ülő kisgyerek is megsérült, ezt a rapper azóta is bánja. Ezért felfüggesztett kapott, és ezután életmódot váltott, majd kiadta a „High Rollers” című slágerét, mely hatalmas siker volt. „Azóta is kérdezik, hogy honnan van az a melegítő a klipből, Bécsben vettem” – mondta. Ogli azt is elmondta, hogy a 2015-ös „Ez a város” lemezzel szerinte ő hozta be Magyarországra a trapet, de Sajó emlékeztette, hogy a Makaronin azért megelőzték őt ebben pár évvel.

Ogli azt mondja, hogy félig a koronajárvány miatti bizonytalanság vezetett oda, hogy feladja a rap karrierjét, félig pedig azért mert megváltozott és már nem hangzanak annyira hitelesen a szájából a régebbi szövegek. „Úgy érzem, hogy mindent elmondtam a bulizásról, én már nem iszom alkoholt, nem drogozom, nem megyek el bulizni, vegán lettem” – indokolta. Azt azért nem zárta ki, hogy egyszer a jövőben visszatérjen egy kissé spirituálisabb szövegekkel (mint mondjuk NLE Choppa), de ehhez még úgy érzi, hogy fejlődnie kell.

Ogli G-t utoljára a Toldi klubban lehet elcsípni most szombaton.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés