Kövess minket

Tech

Október 4-én érkezik a Google saját készítésű telefonja

Elfelejthetjük a Nexus-t, jön a Pixel!

Megosztva

Nagy dobásra készül a Google. Az amerikai tech cég október 4-én be fog mutatni valamit, amit egyelőre csak misztikus videókban és utcai gerillareklámokon hype-ol, de szinte 100%, hogy az a „valami” az első saját mobiltelefonjuk lesz.

Igaz, hogy a keresőóriás 2010 óta készít Nexus néven telefonokat, de ezek összerakását külsős cégeknek adták mindig ki és a Google csak felügyelte a folyamatokat, amellett, hogy ellátta a legfrissebb operációs rendszerével a telókat. A Pixel kódnevű telefonokot viszont már tudatosan úgy brandelik, hogy: „Made by Google”. 

[vembed youtube=”aNnCtmyujLA” ]A cégnek azért is fontos, hogy erőteljesebben ott legyen az okostelefon-piacon, mert bár közel 85%-os az Androidot futtató telefonok részesedése, de a különböző gyártók folyamatosan torzítják és saját képükre alakítják a Google operációs rendszerét sokszor eltérve a cég eredeti víziójától. Az új telefonokkal (ha sikeresek lesznek) talán vissza tudják terelni a saját irányításuk alá az ezernyi verzióban létező Androidot.

(via The Verge)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük