Kövess minket

Aztaa

Olyan ducira ette magát a madáretető eleségére ráment kis rágcsáló, hogy nem bírt kimászni

Én a karanténban.

Megosztva

Forrás:

Egy mohó kis rágcsáló megragadta az alkalmat, és bevacsorázott egy angliai kertben elhelyezett madáretetőből, de a falatozás végére úgy megnőtt a bendője, hogy nem bírt kimászni.

A pelefélék családjába tartozó mogyorós pelére a madáretető tulajdonosa, a 72 éves Cheryl Hewins talált rá, ahogy a kis dundi csak pislog rá. A kis pele kölessel és napraforgómaggal tömte meg magát, még az sem zavarta, hogy néha a madarak is becsatlakoztak mellé. A kis haspók vélhetően egész este ott zabálhatott. Cheryl két és fél óra után sikeresen kiszabadította. Ezek az állatok általában félnek az embertől, tehát biztos, hogy be volt ragadva, különben eliszkolt volna magától.

Forrás:

Cheryl profi segítséget is kért a mentőakció közben, Catherine Holdert, a Hampshire-i Mogyorós Pele csoport egyik tagját hívta fel, aki elmondta, hogy nem kell hozzájuk elvinni az állatot, szimplán elég a bokrok között szabadon engednie. Catherine hozzátette, hogy ezek az állatok általában nem a kertekben császkálnak, és ha rá is mennek a madáreledelre, akkor is inkább este teszik. „Ritka, hogy ennyi ideig kajáljanak, de november és április között téli álmot alszanak, szóval biztosan erre készült rá a pici zabagép” – mondta Catherine, aki szerint az állat kifogyhatott a földön talált bogyókból, ezért keresett máshol élelmet.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés