Kövess minket

Aztaa

Öngyilkos lett az orosz rapper, mert nem akart résztvenni a háborúban

Megosztva

A háború elleni elkeseredett tiltakozás jegyében öngyilkos lett egy fiatal orosz rapper, mert ahogy ő fogalmazott, nem áll készen arra, hogy bármiféle ideák miatt gyilkoljon meg másokat.

A 27 éves Ivan Vitalievich Petunin, vagy ahogy művésznevén ismerték, Walkie egy videóüzenetet tett közzé a Telegram csatornáján, majd levetette magát egy magas krasznodari épületről.

Mikor ezt a videót látjátok, én már nem élek. Nem bírná el a lelkem az emberölés súlyát, és nem is akarok gyilkolni, nem állok készen arra, hogy ideák miatt ontsam ki mások vérét” – mondta a videón, amit hátrahagyott.

Petunin korábban az orosz katonaságban szolgált, így várható volt, hogy egyszer őt is behívják majd harcolni, ezt akarta elkerülni és tettével egyben egy radikális politikai tiltakozást is végrehajtani.

Putyin két hete jelentette be, hogy „részleges mozgosítást” tartanak Oroszországban, és minimum 300 ezer embert küldenek a frontra az Ukrajna elleni háborúban. A bejelentés óta több százezer ororsz menekült el az országból, Grúziába, Kazahsztánba, Törökországba, és több másik környező országba.

(Dailymail)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés