Kövess minket

Tech

Önjelölt rappereknek készített TikTok-szerű applikációt a Facebook

Megosztva

A Facebook belső fejlesztőcsapata, az NPE Team elindított egy új kísérleti applikációt, BARS név alatt, mellyel az aspiráns rappereket szeretnék megfogni – írja a Techcrunch.

Az app segítségével több száz profi beat közül lehet választani, ezekhez lehet rapszöveget írni, majd a kész dalt videó formátumban lehet rögzíteni és megosztani. A BARS automatikusan felajánl rímeket a kezdő rappereknek, így ha megakadnak a szövegírásban, akad segítség, a végleges felvételre pedig különböző hang és videófiltereket is lehet tenni, például autotune-t. A videók 60 másodperc hosszúságúak lehetnek, tehát kész dalokra nem igazán alkalmas (ha csak nem Lil Pump feldolgozásokat készítünk), ezeket lehet aztán lementeni a telefonunkra, vagy megosztani más platformokon. Az appban egy “kihívás mód” is található, ahol a feldobált szavakra lehet freestyle-ozni.

Ez már az NPE Team második zenei appja, korábban a Collab nevű klipkészítő applikációt rakták össze, a csapat egyik tagja, DJ Iyler, aki nem mellesleg “D-Lucks” név alatt szellemíróként is dolgozik a hiphop szcénában elmondta, hogy az app azoknak lehet jó, akiknek nincs pénze profi stúdióbérlésre, saját stúdióra meg pláne nem.

Tudom, hogy a nagyon drága stúdiópénzek behatárolják az aspiráns rappereket. Ezen kívül a pandémia miatt megszűntek az élő fellépések, amik szintén a kreativitás kiélésének egyik kiemelt helyei voltak” – fejtette ki az app létrehozása mögötti logikát.

A zenei fókusz ellenére fontos kiemelni, hogy a Facebook ezzel ismét a TikTok babérjaira tör, tekintve, hogy a TikTok egyfajta inkubátor lett mostanában a slágerek kitermelésére, de producerek, egyes rapperek is kipróbálták már rajta magukat, a különböző influencer diss trekkekről nem is beszélve, plusz olyat is egyre gyakrabban látunk, hogy profi zenészek (pl. Drake) már eleve azzal az elhatározással készítenek dalokat, hogy azt később felfuttassák TikTokon. A Facebook érthetően nem szeretne kimaradni ebből a trendből, a TikTokra nagyon hasonlító BARS pedig egy újabb próbálkozás ebbe az irányba.

A BARS egyelőre csak Amerikában elérhető, béta fázisban, csak iOS-en, de a tervek szerint folyamatosan nyitnak újabb terülek felé.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés