Kövess minket

Hiphop

„Oravecz Nóri, taníts meg élni!” – Gege x Lil Frakk: Oravecz klipp-és dalpremier

Lécci, lécci!

Megosztva

Forrás:

Új dallal, egyben új lyrics klippel jelentkezett a budapesti rapper, Gege, a friss treki és vizuál nálunk látható/hallható először.

Az Oravecz az előadó korábbi munkáihoz hasonlóan valahol a szövegcentrikus conscious rap és a catchy, félig komoly-félig ironizáló trap vonal közt helyezkedik el. Ahogy a cím is mutatja, a szám a Heller Ágnes melletti legjelentősebb fakedeep kulturális szélhámosunk filozófusistennőnk, Oravecz Nóra (<3) szellemi hagyatékát és becses nevét hivatott méltatni, sőt, ha nagyon irodalmiak akarunk lenni, már-már amolyan invokációként is felfogható.

Az ironikus üzenet remekül harmonizál a csicsát direkt fullba toló, Gegétől jól megszokott low budget – vagyis offo$ – trippy klippel, amiről ha levesszük a hangot, és csak a “Mosolyogj, a mosoly a legjobb gyógyír” és a “Soha ne mondd, hogy sohase” feliratok vibrálását bámuljuk háttérben a naplementés, erdős-mezős, szivárványos, vízeséses, tengerpartos giccsképekkel, egy pillanatra már majdnem abba az illúzióba eshetünk, hogy valóban “Nóri” motivációs videóját, vagy legalább Szabó Péter boldogság-és sikerpápa egy bölcs tanítását nézzük. Hatás ötös. [vembed youtube=”WO63romRVAo” ] Az Oraveczen közreműködik a Gegéhez hasonlóan slam poetrys körökben szintén ismert Lil Frakk is – a srácoknak ez a második közös kollabjuk a decemberi Szakadék után.

„Kedvenc kedvencemmel elég méltatlannak tartottuk, hogy eddig senki nem shout-outolta a nemzet leghíresebb filozófusát. Kicsit unjuk már visszahallani Comte-ot a csapon folyó intellektüel reppekből, szóval szerettünk volna egy olyan személy előtt tisztelegni, aki valóban fontos bölcsességeket mond, és megtanítja a valódi pozitivitást az embereknek. Nyelvi eszközök segítségével olyan fontos tanokat próbáltunk a konnotatív síkba bújtatni, mint önmagunk keresésének és elfogadásának fontossága, vagy a nyitottság a szeretetre és az önbizalomra. Valamint uborka.” – mesélt a trackről az év végi listánkon is helyet kapó emszí.

Gegétől a Lebegek és a Fakkboigó premierjét itt és itt tudjátok csekkolni, a Frakk által januárban szállított Kutyaház élet pedig itt szemlézhető.


Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés