Kövess minket

Aztaa

Orbán Viktor stencil bukkant fel a belvárosban, Banksy aláírásával

Tényleg a híres, de titokzatos graffiti művész ténykedett volna a fővárosban?

Megosztva

Forrás:

Egy Banksy aláírásával ellátott graffiti (pontosabban stencil) jelent meg Budapesten a Dob és a Rumbach Sebestyén utca sarkán – írja a 444. A stencil Orbán Viktort ábrázolja, ahogy a Thomas, a gőzmozdony című mese főszereplőjén utazgat. A kép egyértelmű utalás a miniszterelnök szülőfalujában elindított kisvasútra, mely sok kritikát kapott kihasználatlansága miatt. 

[instagram]BkcJ73Xl8bM[/instagram]
Az persze kérdéses, hogy tényleg az igazi graffiti művész készítette-e az utcai művet, vagy csak valaki, aki leutánozta a stílusát, mindenesetre érdekes egybeesés, hogy a rejtőzködő művész mögött sokan a Massive Attack tagját, Robert ‘3D’ Del Naját sejtik, a zenekar pedig épp szombaton adott koncertet a Papp László Sportarénában. Banksy művei milliókat érnek, szóval lehet érdemes lenne kivájni azt a faldarabot, mielőtt eltüntetik a buzgó közteresek.

UPDATE: Az Index és egy érdeklődő olvasó is rákérdezett Banksy hivatalos e-mail címén, hogy a mű valódi-e, erre pedig a következő rövid választ kapták: „Ez nem Banksy alkotása, hanem egy szélhámosé.” Annak ellenére, hogy mégsem a rejtélyes utcafestő hagyott nyomott a fővárosban, arra mégis kíváncsiak leszünk, vajon meddig tűrik el a 7. kerület falán díszelgő, nagy népszerűségnek örvendő, társadalomkritikus rajzot.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés