Kövess minket

Tech

Összeveszett két orosz a grafikai processzorokon, gyilkosság lett a vége

Véres vita IRL.

Megosztva

Forrás: stolica-s.su

Mindenki tudja, hogy a gamerkultúrával együtt jár a klikkesedés, és ezáltal a másik tábor köpködése, de ezek a viták a legtöbbször megmaradnak a kommentszekciókban vagy a fórumokon. És ez talán jobb is így, hisz az életben könnyeben elharapódzódhatnak ezek az egyébként is értelmetlen nézeteltérések.

Példának itt van rögtön egy extrémebb eset, két orosz férfi, a 37 éves Aleksander Trofimov és barátja, Evgeny Lylin vitája a grafikai processzorokról. A két férfi, akik amúgy korábban együtt dolgoztak egy szoftverfejlesztő cégnél, épp iszogattak, mikor feljött az ezeréves PC vita: melyik a jobb márka, AMD vagy az Nvidia? Egész pontosan a grafikai processzorok hűtésén vesztek össze, miközben egyre részegebbek és idegesebbek lettek, Trofimov pedig végül több késszúrással zárta rövidre a vitát. Három nap múlva letartóztatták, de a rendőrök biztos nem számítottak ennyire geek indítékra. 

Az eset már egy éve történt, viszont friss fejlemény, hogy az Nvidiáért akár a szabadságát is felcserélni hajlandó Trofimov-ot kilenc és fél év börtönre ítélték. Talán ott nem veszik össze az őrökkel, hogy a PS4 vagy az Xbox ONE a jobb konzol.

(via PC Gamer)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés