Kövess minket

Stílus

Ötletelj a zuhany alatt!

A legfrissebb kutatások szerint az emberek 72%-kal kreatívabbak a zuhany alatt. A pszichológusok most megmagyarázták, hogy miért.

Megosztva

Egy amerikai pszichológus, Scott Barry Kaufmann és egy újságíró, Carolyn Gregoire, megalkották a kreativitás bibliáját. A „Wired to create”-ben rávilágítottak arra, hogy az emberek 72%-ának a zuhany alatt születnek a legjobb gondolatai. A szerzőpáros arra is rámutatott, hogy ez főként azért van, mert abban a pár percben, amikor a zuhany alatt vagyunk, kreativitásunk nyugodt állapotban van. Forró víz éri a testet, melynek következtében a stressz szintje is csökken. Ebben a környezetben a gondolatok ajtaja megnyílik, és érdekes ötleteink támadnak.

Sokat merengsz azon, hogyan lehetnél kreatívabb a munkában? A megoldás a nyugodt tusolásban rejlik, amit csak akkor lehet kivitelezni, ha nem kell rohannod sehová.

Még mielőtt beállnál a zuhany alá, tegyél egy jó sétát! Kaufmann hozzátette azt is, hogy az agynak ahhoz, hogy ötleteket tudjon termelni, szüksége van a nyugalmi állapotra. Ez sajnos a monitor előtt nem lehetséges. Ha munka után – hazafelé – teszel egy nagy kört, azt majd agyad is meghálálja, és a zuhany alatt jobbnál jobb ötletek árasztanak majd el.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés