Kövess minket

Hiphop

Ott ültem Tupac gyilkosával egy kocsiban

A nagybácsija vagyok.

Megosztva

A világ egyik legismertebb rappere volt, a halálát mégis a mai napig kérdőjelek övezik. Tupac Shakur-ra 1996. szeptember 7-én adtak le 14 lövést Las Vegasban, egy fehér Cadillacből, mely a rapper, és a vele utazó Suge Knight mellé állt be az egyik piros lámpánál. 2Pac-ot 4 golyó találta el, nem sokkal a kórházba szállítást követően meghalt. A végzetes estéről rengeteg teória kering azóta is, de a legtöbbet hangoztatott név mégiscsak Orlando Andersoné, a Crip tagé, akit a gyilkosság előtt pár órával Tupac és a társasága egy kaszinó halljában hagyott helyben. Orlando tagadta, hogy ő lett volna a gyilkos, sőt 2Pac rajongónak vallotta magát, erről viszont már nem nagyon lehet újra megkérdezni, mivel 2 évre rá egy bandázás során lelőtték. Itt van viszont a nagybácsija, aki azt állítja, egy kocsiban utazott vele, és bizony, ő húzta meg a ravaszt.

Duane Keith Davis, vagy ahogy az utcán ismerik, Keefe D először az év elején beszélt a Tupac gyilkosságban való részvételéről. A ‘Death Row Chronicles‘ című dokumentumfilmben bevallotta, hogy ő is ott volt azon a szomorú szeptemberi napon, az anyós ülésen utazott egy társaságnyi Crip taggal, a lövés pedig a hátsó ülésről érkezett. „Egy comptoni gengszter voltam, egy drogdíler. Már 20 éve üldöznek engem az emberek, és most is csak azért nyilatkozok, mert rákos vagyok, és már nincs vesztenivalóm. Csak az igazság kiderülése érdekel” – mesélte akkor. Az év elején debütált dokuban még nem nevezte meg a gyilkost, arra hivatkozott, hogy ezt tiltja az utcai kódex.

Azóta viszont bemutatták az „Unsolved, the Tupac and Biggie Murders” című Netflix dokut, melyben ismét nyilatkozik Keefe D. Itt már sokkal szabadabban, és részletesebben mesél a lövöldözésről. Davis elmondása alapján, miután Orlando feltápászkodott a verésből, behuppantak a Cadillac-jükbe, hogy levadásszák 2Pac-ot. Azt tudták, hogy a rappernek jelenése van a 662 Club-ban aznap este, így tudták merre induljanak el. Négyen ültek az autóban, Terrence ‘T-Brown’ Brown a kormány mögött, Keefe D az anyósülésen, Anderson és DeAndre ‘Dre’ Smith pedig hátul. Először betáraztak piából, majd vártak. Egy kis idő elteltével női sikolyokra lettek figyelmesek, akik a rapper nevét üvöltözték. „Az összes csaj a nevét sikoltozta, ő pedig az ablakon keresztül köszöntötte őket, mintha egy parádéra érkezett volna meg. Ha nem nézett volna ki az ablakon, észre se vesszük. Gyorsan megfordultunk és beálltunk melléjük” – emlékezett vissza Keefe. Állítása szerint először Dre-hez került a pisztoly, de ő azonnal visszakozott, ekkor szólalt meg Orlando, hogy lőjük le az arcokat. „Előre dőlt, lehúzta az ablakot és lőtt„.

Forrás:

Orlandót persze már nem lehet elővenni a gyilkosság miatt, a dokumentumfilm vezető producere, Kyle Long viszont frusztrációját fejezte ki, hogy a rendőrség az egyértelmű vallomás ellenére sem veszi őrizetbe Keefe-t, mint tettestársat. „Élő adásban vallotta be, hogy segédkezett egy gyilkosságban, és a Las Vegas-i rendőrség nem tesz semmit, szerintem ez felháborító” – mondta a Dailymailnek. Ezzel tehát végleg lezártnak lehet tekinteni 2Pac gyilkossági ügyét, persze azok, akik inkább az összeesküvés teóriákba menekülnek, biztosan nagyban rázzák a fejüket.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés