Kövess minket

Aztaa

„Our Black Party” néven indít afroamerikai politikai pártot Diddy

Megosztva

Forrás: CASSIUSLife.com

Afroamerikaiakat tömörítő,-és az ő jogaikat képviselő saját pártot alapít Diddy – írta meg a Complex.

A rapper-üzletember az Our Black Party ötletéről friss, Charlamagne tha Goddal közös interjújában beszélt. A vészesen közelgő amerikai elnökválasztás miatt igen aktuális téma azután jött elő, miután Charlamagne felelevenítette Diddy korábbi megszólalását, miszerint a „feketék szavazata nem szabad szavazat lesz” 2020-ban.

„Hónapokkal ezelőtt mindenkinek azt mondtam, hogy ne szavazzanak.” – kezdte Diddy. „De felelőtlenség lenne most ezt tenni, ahogy az is, ha nem használnánk ki ezt a pillanatot. A világ szeme rajtunk, és mindent megteszek azért, hogy elinduljunk és megmutassuk, hogy mi is a történések részesei vagyunk, hogy mi uraljuk a politikánk.”

[vembed youtube=”EPrwCM0H9z8″ ]

„Elindítom életem legmerészebb mozgalmát. Our Black Party a neve. Eljött az idő, hogy legyen egy saját, fekete politikai pártunk, ami minden mentegetőzéstől mentes. Mivel ha megnézed a jelenlegi elnöki vitákat, mi nem is vagyunk részesei a párbeszédnek. Nincs is valódi politikai erőnk és befolyásunk, szóval elindítottuk a pártunkat fiatal, félelmet nem ismerő aktivistákkal és választott vezetőkkel. Előálltam és beletettem a pénzt.”

A párt céljai egyértelműen az afroamerikai közösség politikába való integrálására, jogvédelmére és érdekképviseletére koncentrálódnak, a fő törekvés azonban ennél sokkal egyszerűbb: Trumpot el kell távolítani az elnöki székből. 

Ezt konkrétan ki is fejezte Diddy Twitteren: „Az ELSŐ SZÁMÚ prioritás Trump eltávolítása a hatalomból. MENNIE KELL. Nem hagyhatjuk ennek az embernek, hogy MEGOSSZON MINKET. Az emberek, akiké a legtöbb felelősség, és akiknek RETTEGNIÜK kéne ettől az alaktól, mind fehérek. EGY ETNIKAI HÁBORÚ SZÉLÉN ÁLLUNK.” Maga az interjú is azzal az erős idézettel kezdődik, hogy „Ha Trumpot újra megválasztják, etnikai háború lesz.” [twitter]https://twitter.com/Diddy/status/1317110056740098050[/twitter]

Az mc később arról tweetelt, hogy milyen szerepet vár a párttól és közölte, hogy a mozgalom küldetése nem csak november 3-áig, az elnökválasztásig tart. „Tiltakozhatunk és tüntethetünk, de a győzelemhez fel kell építenünk a saját fekete politikai hadseregünket. Ehhez felkészültnek és szervezettnek kell lenni. Az Our Black Party pont ilyen. Tovább nyúlik ez, mint az elnökválasztás. Eltökéltem, hogy leváltjuk Trumpot, de hosszú távon gondolkozom.”

Diddy ezen túl kifejezte, hogy ugyan jóváhagynák Biden győzelmét, komoly elvárásokkal fordulnának felé. „Győzelemre kell segítünk Bident, majd figyelnünk rá, hogy felelős maradjon, Trump ugyanis túl messzire ment. Mint feketék, mi nem is vagyunk valódi témái a párbeszédnek. Nem csinálhatjuk újra és újra ugyanazt, más eredményeket várva, ez őrültség. Itt az idő az egységesítésre.”

Nem ez az első alkalom egyébként, hogy Diddy a politika felé kacsingat: a rapper 2004-ben „Vote or Die!” szlogennel indított kampányt Citizen Change nevű politikai szervezetével, aminek olyan nagy nevek is tagjai/támogatói voltak, mint Mary J. Blige, 50 Cent, vagy éppen Mariah Carey. (Az előadó aztán 2008-ban a BET Awards díjátadón továbbfejlesztette a mottót „Obama or Die!”-ra.) 

Forrás:

Az mc nincs egyedül politikai ambícióival, elég, ha azt említjük, hogy Kanye West elnök akar lenni és Jay-Z is nagy erőkkel támogatja a demokratákat, olyanokkal egyetemben, mint felesége, Beyoncé, vagy éppen Cardi B.

Pikáns csattanó: az Our Black Party felfedése után az RCA Records-szal szerződőtt bLAck pARty nevet viselő előadó egy tweetben fordult Diddy felé, arra kérve őt, hogy az ütközés miatt változtassa meg pártja nevét. Hogy ez megtörténik-e, az egyelőre kérdéses, a párt oldala mindenesetre itt csekkolható.  [twitter]https://twitter.com/blackxparty/status/1317133472238952451[/twitter]

Forrás: The Sun / Our Black Party

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés