Kövess minket

Sport

Parádés védekezésének köszönhetően, elődöntős a magyar férfi vízilabda-válogatott!

A játékosok szerint csapatként küzdött és nyert a magyar válogatott, a meccs legjobbja Nagy Viktor volt.

Megosztva


A fegyelmezettséget emelte ki elsősorban az olimpiai bajnok horvátok 8-5-ös legyőzését követően Benedek Tibor, a belgrádi Európa-bajnokságon négy közé jutott magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A szakember a találkozót követően elmondta, hozzá tartozik mindehhez a kiváló kapusteljesítmény, a blokkok és a részfeladatok jó végrehajtása is.

“Ebbe még az is belefért, hogy elől hibáztunk néhány alkalommal, ugyanakkor azt gondolom, ilyen emberelőnyös kihasználással már lehet tétmérkőzést nyerni” – nyilatkozta az MTI-nek a szakember.

A montenegróiak elleni elődöntővel kapcsolatban – amelynek a biztos éremszerzés mellett a szerb fővárosban megszerezhető egyetlen olimpiai kvóta is a tétje lesz – egyelőre csak annyit jegyzett meg, hogy az egy “teljesen más mérkőzés lesz.”

A találkozó egyik legjobbja a kapus Nagy Viktor volt, aki elképesztő, 72,2 százalékos védési hatékonysággal zárt.

“Tudtuk, hogy mi zajlik bennünk, éreztük, hogy épülünk és egyre jobbak vagyunk. Kellő magabiztossággal és hittel szálltunk vízbe, s kihangsúlyozom, csapatként győztünk, ez volt a döntő különbség a mai mérkőzésen” – értékelt Nagy, hozzátéve, hogy amikor kellett, akkor használták ki a helyzeteket, és szívvel-lélekkel küzdöttek egymásért.


Támadásban a háromgólos Varga Dénes húzta a csapat szekerét: “Úgy gondolom, mi valami olyan pluszt tudunk beletenni a dolgokba, amit mások nem, hiszen csapatként és barátként kovácsolódtunk össze, és ez mozgósít olyan erőket, ami talán fontosabb, mint egy jolly joker-játékos, vagy egy tökéletes taktika.”

Varga Dénes elárulta, már tegnap érezte a sikert: “Ha szembe állítjuk magunkat velük és az egyéni párharcokra gondolunk, akkor mi képesek vagyunk megnyerni ezeket, és ezáltal csapatként diadalmaskodni.” Leszögezte azt is, győzni jöttek Belgrádba, ennek a következő lépése pedig csütörtökön a montenegróiak legyőzése.

A csapatkapitány Varga Dániel szerint fontos volt, hogy végig magabiztosan játszottak, s elsősorban az “egymásba vetett hitnek volt köszönhető” a siker.

“Egy dologban hittünk, egy dologért küzdöttünk és ez végig vitt minket ebben a négyszer nyolc percben” – hangsúlyozta. – “A magabiztosság és az arc, amit mutattunk feléjük, azt gondolom, bekoszolta a nadrágjukat, nem véletlen, hogy többször is nagy helyzetben hibáztak.”

A magyar válogatott csütörtökön 20.15 órakor a montenegróiak ellen száll vízbe a Kombank Arénában. A két csapat legutóbb a tavalyi kazanyi világbajnokságon az ötödik helyért játszott egymással, Benedek Tibor együttese akkor 10-9-es vereséget szenvedett.

Eredmény:

férfiak, negyeddöntő:

Magyarország-Horvátország 8-5 (2-1, 3-2, 1-1, 2-1)

magyar góldobók: Varga Dé. 3, Hárai és Hosnyánszky 2-2, Vámos 1

(MTI)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés