Kövess minket

Tech

Peking tiltakozik, amiért Trump megtiltott minden ügyletet a TikTok és WeChat kínai anyacégeivel

Megosztva

Forrás:

Peking tiltakozását fejezte ki pénteken, amiért Donald Trump amerikai elnök megtiltott minden ügyletet a TikTok videomegosztó kínai anyavállalatával, a ByteDance vállalatcsoporttal, valamint a WeChat közösségi platformot működtető Tencent kínai internetes óriással, és mindkét cég leányvállalataival.

Vang Ven-pin kínai külügyi szóvivő sajtótájékoztatóján „politikai manipulációnak” nevezte a csütörtöki bejelentést, amely alapján a tiltás 45 napon belül lép életbe.  Vang szerint az Egyesült Államok „saját önző érdekeit helyezi a piaci szabályozás és a nemzetközi szabályok fölé„. A szóvivő úgy vélekedett, hogy a Washington által alkalmazott „önkényes, manipulatív és elnyomó” intézkedések az Egyesült Államok „erkölcsi visszaeséséhez” vezethetnek.

A világszerte mintegy 2,2 milliárd felhasználóval rendelkező TikTokot az amerikai elnök, valamint Mike Pompeo külügyminiszter nyíltan bírálta amiatt, mert szerintük amerikai állampolgárok adatai juthatnak el rajta keresztül a kínai kormányzathoz. A csütörtökön kiadott elnöki rendeletben hasonló kifogásokat emeltek a leginkább Kínában népszerű WeChattel szemben is.

A TikTok a washingtoni bejelentés után nem sokkal közölte, hogy megdöbbentette a döntés, és minden jogi lehetőséget ki fog használni, szükség esetén kész bírósághoz fordulni, hogy biztosítsa, hogy a cég és felhasználói méltányos elbánásban részesüljenek.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük