Kövess minket

Aztaa

Penészes, használhatatlan füvet ad kutatóinak az amerikai állam

Ezzel az erővel adhatnának nekik Vegetát is.

Megosztva

Amerikában az 1960-as évek vége óta végeznek kutatásokat a fűvel. A kísérleteknek köszönhetően még a legalizációs hullám előtt megtudhattunk egy csomó mindent a rövid és hosszútávú hatásairól, legyen az negatív vagy pozitív. Ezekhez a tesztekhez viszont elengedhetetlen, hogy a tudósok hozzájussanak valahogy a fűhöz és itt jön a képbe az amerikai állam, mely a hatályos törvények szerint egyedüli termesztője a kutatásra szánt marihuánának. Ha tehát valaki kutatást akar végezni a szeren, akkor azt közvetlenül az államtól kell kérnie, hogy utána a Mississippi Egyetem területén lévő Nemzeti Kábítószerügyi Intézet által felügyelt ültetvényről egy hasonló csomagot kapjon:

Forrás: Washington Post

Igen, ez a dohány és növényi törmelék kombónak kinéző valami elvileg marihuána az amerikai állam szerint. A képeket az a Sue Sisley nevű kutató juttatta el a Washington Postnak, aki a fű poszttraumás stresszre (PTSD) gyakorolt pozitív hatásait kutatná. A betegséggel jelenleg is több százezer háborús veterán küzd. Sisley állítása szerint a beérkezett anyag nem csak, hogy nem néz ki fűnek, de szagra sem stimmelt és komolyabb vizsgálat után még penészes szennyeződéseket is felfedeztek rajta. Csak, hogy még egyértelműbb legyen a különbség itt egy összehasonlítás az ország bizonyos államaiban kapható legális fűvel.

Forrás: Washington Post

Ahogy Sisley kutatócsoportja írja a weboldalán, hiába engedélyezte az állam a fű PTSD-re gyakorolt hatásainak kutatását közel egy évvel ezelőtt, ha folyamatosan akadályozzák a munkájukat.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés