Kövess minket

Aztaa

Pénzt adnának a dohányzó francia várandós nőknek, hogy felhagyjanak a cigarettázással

Háromszáz euró, majd 100.000 forint, támogatást kaphatnak a dohányzó várandós nők Franciaországban, hogy felhagyjanak a nikotinfogyasztással.

Megosztva

A kezdeményezést az után hirdették meg, hogy egy tanulmány kimutatta, minden ötödik dohányzó várandós nő képtelen leszokni a cigiről. Országszerte 17 kórház vesz részt a 36 hónapig tartó próbában, hogy kiderítsék, segíthetnek-e az anyagi ösztönzők a dohányzás felhagyásában – adta hírül a The Daily Telegraph brit napilap.

A tesztben 18 évesnél idősebbek vehetnek részt, akik kevesebb mint négy és félhónapos várandósak és napi legalább öt kész cigarettát, vagy három kézi sodrásút szívnak, nem élnek elektromos cigivel és más dohánytermékkel.

A francia nők 17,8 százaléka dohányzik várandósan az egészségügyi tárca tavalyi közleménye szerint. A kismamák maximum 300 eurónyi támogatást kaphatnak utalvány formájában a baba születéséig, és megtakarítják a cigaretta árát is. A rendszeres orvosi vizsgálatokon azonban meg kell jelenniük egy dohányzási leszokási szakember előtt is, és részt kell venniük rendszeres nyál- és vizeletvizsgálaton, hogy megállapítsák, tényleg leszoktak a cigiről. 

Az orvosok régóta próbálják rávenni a várandós nőket a dohányzás felhagyására, mivel az vetélést, halva születést okozhat és egészségügyi problémákat az újszülötteknél.

(MTI)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés