Kövess minket

Tech

Perelnek az első Pokémon GO fesztivál résztvevői, miután nem tudták használni az appot leterheltség miatt

Nem gondoltak rá a szervezők, hogy egy Pokémon GO fesztiválon majd Pokémon GO-zni akar mindenki.

Megosztva

Forrás:

A Pokémon Go fejlesztője a Niantic saját fesztivált rendezett július 22-én, amire minden Pokémon GO játékost (igen, még léteznek!) örömmel vártak. A chicagói Grant Parkban megrendezett eseményre szép kis tömeg gyűlt össze, de mikor a résztvevők megpróbálták elindítani az applikációt, jött a pofon, lehaltak a szerverek.

Mondjuk a Niantic-nak eszébe juthatott volna, hogy ha a 20 dolláros jegyeket 15 perc alatt kapkodták el a rajongók, akkor ez a felgyülemlő tömeg bizony megterhelő lesz a rendszerük számára. A hibát megpróbálták orvosolni, de nagyon nehézkesen ment, és sok résztevőt később már azzal sem tudtak kiengesztelni, hogy pénzvisszatérítést ajánlottak, már ami a jegyeket illeti. 

A fesztivál résztvevői közül ugyanis sokan direkt ezért utaztak Chicagóba, ami nem egy olcsó mulatság, távolságtól függően. A poké rajongók közül most többen csoportos perre készülnek, hogy legalább az utazásra költött pénzüket visszakaphassák. A Nianticnak nem lenne nehéz kárpótlást fizetni, ugyanis az app csak a fesztivál napján 5,8 millió dolláros bevételt termelt.

(IGN)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés