Kövess minket

Hiphop

Pete Rock beperelheti Nas-t, mivel egy vasat sem kapott az „Illmatic” lemez jogdíjaiból

Megosztva

Lassan huszonnyolc éve már annak, hogy kijött Nas első nagylemeze, a mai napig klasszikusnak számító Illmatic korong. Az album egyik legismertebb száma, a The World Is Yours körül azonban most, majd’ három évtizeddel a megjelenés után egész szép kis perpatvar kerekedhet; Pete Rock, az ominózus track producere ugyanis azt tervezi, hogy beperli Nas-t, mivel az eleddig egyetlen árva petákot sem fizetett neki jogdíj gyanánt.

Pete Rock állítólag egy szerződéssel tudja bizonyítani, hogy anno abban állapodtak meg a rapperrel, hogy nem csak az alapzene után, hanem azon túl, a szám szövegének megírásában nyújtott segítségéért, illetve a vokálokban való részvételéért is jár neki némi „apanázs” a jogdíjakból származó bevételek után. Csakhogy Nas állítólag hosszú évek óta nem hajlandó szóba állni vele, így az állóháborút, az üzengetést megunva, ügyvédei javaslatára jogi útra viszi a vitát. Pete Rock szerint több millió dolláros tételről van szó, ezért sem akarja annyiban hagyni a dolgot. Bennfentesek egyébként úgy vélik, ez a leggyakrabban mintázott szám Nas egész karrierje során: Jay-Z, Eminem, Rick Ross, Lil Wayne, valamint a néhai Mac Miller egyaránt felhasználta például már korábban.

„Nas és az emberei 1994 óta folyamatosan húzzák az időt. Az én újévi fogadalmam viszont az, hogy idén megszerzek mindent, ami jár nekem az Illmatic-on végzett kemény munkámért cserébe” – mondta a producer a Page Six-nek a minap a meglehetősen kellemetlen üggyel kapcsolatban.

Nas egyelőre nem reagált a hírre

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés