Kövess minket

Bulvár

Petíció indult a Svédországban őrizetbe vett A$AP Rocky szabadulásáért

És mi magunk is könnyedén kitölthetjük.

Megosztva

Egy hét és egy nap telt el A$AP Rocky július 2-ai őrizetbe vétele óta, amikor is a harlemi rapper többedmagával, köztük AWGE kollektívájának néhány tagjával a nyílt utcán megvertek egy, őket hosszú ideig követő és inzultáló srácot. Az esetről itt, itt, itt és itt is írtunk.

Az eddigi információk szerint Rocky még két hétig őrizetben marad, Mob társa, A$AP Ferg szerint magánzárkában várva a szabadulására. Flackot, akit Ferg szerint nem látogathatja senki és telefonálni sem engedik, eredetileg súlyos testi sértéssel vádolták, a bíró ezt később ejtette, így a vád jelenleg enyhébb bántalmazás.

A napokban az igazságtalannak ítélt büntetés elleni tiltakozás hatalmas méreteket öltött a közösségi médián belül: még az incidenst követő órákban az ártatlanságát bizonyítani próbáló Rocky a balhéról készített videót posztolt, a különböző platformokat elözönlötték a #freerocky hashtagek és fotók, az mc-hez közel állók pedig sorra töltötték fel a közös képeket, az épp Svédországban ülő barátaiknak címzett üzenetekkel ellátva. 

Forrás:

 Tegnap, azaz július 9-én fordulat állt be a #freerocky kampányban, ugyanis létrehoztak egy, a rapper szabadon engedését sürgető, online petíciót, ami hamar szétterjedt az interneten és alig 24 óra leforgása alatt óriási tömegeket mozgatott meg.

A change.org weboldalon – ahol Missh-t be akarták szavaztatni a Mortal Kombatba – futó, svéd hatóságnak benyújtott, #JusticeForRocky, vagyis Igazságot Rockynak névre keresztelt petíció a cikk írásakor már több mint 350 ezer szignónál jár, ez a szám pedig percről percre egyre csak növekszik, az újabb cél az 500 ezer.

A petíció Miguel után az A$AP Mob és az AWGE hivatalos Instagramján került megosztásra, a sort aztán folytatta a legtöbb Mob tag, köztük Ferg, Nast és Twelvyy is, az AWGE kulcsfigurája és kreatívja, Hidji az őrizetbe vett barátok képével ellátott felsőket is tervezett, így kifejezve szolidaritását. 

[instagram]BztCyYWFIh5[/instagram] [instagram]BztFpEVBsEW[/instagram] [instagram]BztRuL8H2xl[/instagram]

Az A$AP Rocky-val több közös kollekciót is jegyző Guess is kirakta a petíciót, „Támogatjuk Rocky-t, és kérjük a szabadon engedését a svéd hatóságoktól!” – írták. 

[instagram]BztG2B7h_6V[/instagram]

És ez még nem minden, Flacko rapper kollégái és barátai, köztük Tyler, the Creator, ScHoolboy Q, Lil Yachty és most már T.I. is, elégedetlenségüknek hangot adva, az ítélet igazságtalansága ellen tiltakozva bojkottot hirdettek Svédország ellen, ami lássuk be, skandináv rajongóikra nézve igencsak unfair lépés.

Az egészet Tyler kezdte Twitteren, bejegyzésében leszögezte, hogy ő aztán nem megy többet Svédországba, erre reagált Q azzal, hogy „én sem megyek többé”, majd Yachty is beállt mögéjük. Rocky 2018-as lemezén, a Testingen közreműködő T.I. a tweet-sorozatot Instagram profilján megosztva szintén csatlakozott, „NO Go-listára” helyezve az észak-európai országot. [twitter]https://twitter.com/tylerthecreator/status/1148306389871104001[/twitter] [twitter]https://twitter.com/ScHoolboyQ/status/1148344342521585664[/twitter]
[twitter]https://twitter.com/lilyachty/status/1148350855898443776[/twitter] [instagram]BzrI9wrhjI1[/instagram]

A #JusticeForRocky petícióit itt lehet aláírni és csekkolni, csupán egy teljes név és egy e-mail cím szükséges hozzá.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés