Kövess minket

Hiphop

Petíció indult, hogy nevezzenek át egy Long Beach-i utcát MF DOOM emlékére

Megosztva

Petíciót indítottak MF DOOM rajongói, hogy a rapperről nevezzenek el egy Long Beach-i (a New York államban lévő, nem a kaliforniai) utcát. A javaslat szerint az East Hudson utcát kéne átnevezni KMD-MF DOOM útra, tekintve, hogy a tavaly elhunyt rapper a környéken lakott.

A petíciót egy helyi professzor, Dr. Patrick Graham indította, aki saját bevallása szerint az KMD-MF DOOM Út Bizottság feje. 

A hiphop prominens alakjai a rap zene egyik legtermékenyebb előadójának tartják Mr. Dumile-t. Az életútja jó példaként szolgál a befogadó közösségi élet kihangsúlyozására, és a személyes megpróbáltatásokon keresztül elért jellemfejlődésre. Long Beach keményen befolyásolta a fiatal éveit. Mr. Dumile bemutatta, hogy miként lehet tanulni a tragédiákból, és hogyan lehet összehozni az embereket, közös érdekek zászlaja alatt. Több olyan emberre lenne manapság szükségünk, mint ő, pláne egy ilyen politikailag és szociálisan megosztott társadalomban. Mr. Dumile jelenleg is nagyon sok fiatalt inspirál, Long Beach-nek pedig büszkének kéne lennie rá, valamint egy utcanévvel adózni az emléke előtt. A városnak az elkövetkezendő generációk alatt is azt az egységet kéne képviselnie, amit Mr. Dumile is megtestesített” – szól a petíció szövege.

MF DOOM, igazi nevén Daniel Dumile, tavaly októberben hunyt el, de özvegye csak december 31-én közölte a halálhírét. A petícióra eredetileg 1500 aláírást vártak, de mivel ennek a duplája is összejött, ezért most már 5 ezer a cél. Itt lehet aláírni.

(Hypebeast)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés