Kövess minket

Sport

Pilates: a tökéletes popsiért!

Az első gyakorlatok elvégzése után azt fogod érezni, hogy tested nem akar engedelmeskedni, azonban próbálj kitartó lenni, mert igenis megéri! A pilates egy olyan mozgás, amely felállítja az irodai asztalnál ülőket, de ezen kívül megadja a löketet a napi teendőkhöz is.

Megosztva


Az ember nem arra van kitalálva, hogy maratoni órákat töltsön a monitorhoz szegezve. Ezért már egy kis mozgás is sokat segíthet. A jógához hasonlóan a pilates is alaposan átmozgatja az izmokat. A jógában a mozdulatok célja bizonyos speciális pózokban való megmaradás, addig a pilates tudatosanazanatómiáraépülőmozdulataival dinamikusátmenetet valósit meg a speciális rendszerben felépített mozdulatok között. A két tevékenység között azonban nemcsak gyakorlati, hanem elvi különbség is van. A jóga hátterében egy összetett filozófiai rendszer áll, azonban a pilates egy olyan fitnessz irányzat, amely tartalmaz a jógára jellemző elemeket is.

Már egy kis aktivitásnak köszönhetően megoldódik a hátfájás, megerősödnek a petyhüdt izmok, de mindezek mellett a pilates javítja a tartást is. A pilates gyakorlatainak köszönhetően te is felszabadulsz majd! Az ok pedig nem más, minthogy a nyújtás során az izmok megrövidülnek, kiegyenesedik a hát és ezáltal a testtartás is javul.

A pilates során a test és a lélek összefonódik. A pilates módszer nevét megalkotója, Joseph Hubertus Pilates után kapta. A „guru” saját bőrén tapasztalta meg a módszer hatékonyságát, és elsősorban azok számára dolgozta ki, akik javítanának testtartásukon, de fittek is szeretnének maradni. Mostanra már az sem szokatlan, ha gerinc- vagy ízületi fájdalmakra az orvosok is előírják. Joseph Pilates módszere 6 alapelvre épül: a koncentrációra, az irányításra, a központosításra, a légzésre, az áramlásra és a precizitásra.

[vembed youtube=”iE_-GIeHQf4″ ]

A pilates atyja szerint az a legjobb, ha a gyakorlatokat nem is mindennap, de hetente kétszer elvégezzük. A 10-15 perces nyújtás hatását rövid időn belül érezni fogjuk magukon. Aki még nem tudná, annak azt is eláruljuk, hogy a pilates előnyeihez tartozik az is, hogy javítja az egyensúlyérzékét, illetve edzésben tartja a hasat és gondoskodik a feszes popsiról is.


Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés