Kövess minket

Gasztro

Piña Colada, a Puerto Ricói felfrissülés

Az egzotikus koktél, a piña colada, eredeti jelentése „szűrt ananász”. A Puerto Ricóból származó ital a ’80-as években kezdett elterjedni és mostanra a világ legnépszerűbb italai közé sorolják.

Megosztva

Az igazán egzotikus long drink történelme Puerto Ricóban gyökerezik. Az interneten fellelhető források szerint a koktél húzta ki a pácból az egyik leghíresebb – akkor még értékesítési problémákkal küzdő – fehér rumot gyártó italcéget. A rum, a kókusz és az ananász kombinációja idővel az amerikai piacot is meghódította, ahol viszonylag rövid idő alatt futott be. Népszerűségét főként annak köszönheti, hogy rendkívül egyszerű elkészíteni.

A mai hivatalos recept szerint egy jó piña coladához szükséges: fehér rum, kókusztej és ananászlé. A hozzávalókat egy turmixgépben kell összeturmixolni:
•    jég
•    4 cl Bacardi rum
•    1 cl kókusz szirup
•    2 cl Malibu rum
•    12 cl ananászlé
•    3 cl tejszín

A díszítéshez használható ananász, koktélcseresznye és kókuszreszelék. A koktélt általában Hurricane long drink pohárban szolgálják fel, a szervírozáskor pedig a szívószálról sem árt gondoskodni.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés