Kövess minket

Események

Plug a Csűrben: így gyújtották be az erdőt a hazai Soundcloud színtér úttörői a Kolorádó Fesztiválon

Megosztva

Végéhez ért az idei, sorban a negyedik Kolorádó Fesztivál, volt eső, eső, meg eső és persze egy csomó remek program és koncert is Kurt Vile-tól és Cocaine Piss-től kezdve Yves Tumoron és Femi Kutin át egészen Anastasia Kristensenig. A záporok sok mindent elmostak, de a jó hangulatot biztosan nem: kemény ütemekre vonagló testek lepték el a Csodaszarvast, megtelt az Árok, tömegek lötyögtek a Székelykapu előtt, függőágyakba burkolózva ment a pihi, a tábortűz előtt pedig a közös flesselés. 

Sokszínű emberek és sokszínű műfajok – így tudnánk jellemezni két nap távlatából a 2019-es juliannamajori feszt közönségét és felhozatalát, melybe szinte minden jutott, legyen szó technóról, afrobeatről, indie rockról, vagy éppen trapről. Utóbbinak a tsula-és nőverés-mentes verziója került a terítékre, leginkább a föld alól, de már a magyar Spotify Viral dobogójáról is válogatva (igen, rád nézünk Egs). Mindez a Baba Aziz szervezte The Plug nevet viselő koncertsorozatban öltött testet, ami kapcsán a színpadi jelenléttől inkább tartózkodó művészt mi is kérdeztük. 

„Mindenképp el szerettem volna hozni azokat az arcokat, akik szerintem nagyon jó zenéket raknak ki, de mégis alulértékeltek.” mesélte az OFF Médiának Aziz. „Emellett arra is figyeltem hogy a new wave hiphop/trap vonalon belül minél több hangzás megjelenjen. Velük kb. lefedjük a hazai underground színtérnek a főbb stílusirányzatait. Van hardcore ordibálóstól, RnB éneklősön át, magyar mumble rapig minden a felhozatalban.” És tényleg volt is, de ebben egy percig sem kételkedtünk.

Sokkal kíváncsiabbak voltunk viszont arra, hogy miként érvényesül majd a new wave egy olyan jellegű szabadtéri kisfesztiválon, mint a Kolorádó. Mi több, arra is, hogy fogadja majd az apróbb klubokban már jól összeszokott és erős community helyett ez a specifikus közönség a sokak fülének még mindig kissé szokatlanul ható és továbbra is rétegnek számító műfajt. 

Forrás:

A benyomások vegyesek, az élmény pedig ennek ellenére összességében szuper. Az rögtön feltűnt, hogy az On The Low koncertekre járó fiatalság nagyobbik része nem tehette meg, hogy ott legyen, ehelyett egy teljesen más összetételű hallgatóság gyűlt egybe, aminek tagjai egyaránt álltak épp odatévedt, mit sem sejtő felnőttekből és a Soundcloudon szocializálódó tinédzserekből. Pozitívan nyugtázzuk, hogy az újonnan kialakult helyzet egy percig sem rontott a vibe-on és ha jól éreztük, az artistok és a tömegbe vegyülő, velük cigizgető Aziz kedvét sem szegte semmi. 

Csütörtökön bemelegítés gyanánt már kaphattunk egy Soft Shell szettet, melynek keretében a ’19-es Kolin kétszer is szereplő gyuris Xomorral társulva adott egy kis ízelítőt abból, hogy mi is fog robbanni másnap a Csűrben. Őket rögvest követte is Lil Frakk és Kapitány Máté, az irányvonal ezzel ki is lett jelölve, a fából, deszkából tákolt spot pedig hivatalosan is a trapzene bázisává avanzsálódott két napra – szigorúan a techno mellett, természetesen. 

Pénteken a koraesti napsütésben kezdtek el készülgetni Azizék: a pult mögött glxy, Pachee és Lassú Isten tartotta a frontot, hármójuk vezényelte le az estét tökéletes precizitással, de egy kicsit túl sok horn effekttel. 

A fellépők sorrendje pontosan a programtáblán feltüntetettek alapján alakult: az első blokkban a rasztáké lett a főszerep, a sort ugyanis Drilladeltoro kezdte, aki mellé beugrott Buku, hogy először tolja el élőben a Belső Anarchiát. Ezután örömmel konstatáltuk, hogy a gyurisSihenc duóból továbbra sem veszett ki az energia, majd megtanultuk Khaze-től, hogy szemetelni szar, szemetet szedni viszont annál jobb dolog.

A Valter és Szalai alkotta IBBIGANG ismét komplett show-t csapott, melyhez a Sihenccel együtt meglepetésként érkező AKC Misi is hozzájárult. Majd elfelejtettem: Valter hangszálainak innen is jobbulást!

Ahogy az ibbi szekta végzett, Shy Balenci és Lil Holt vette birtokba a színpadot, néhány szólószám mellett előadva annak a bizonyos sohamegnemjelenő kollab albumnak (kapcsolódó esemény itt) a trackjeit is. Összegzés: Balencit egyszerűen trapre programozták, Holt pedig még mindig a legjobban rappelő drakula. 

Mindezek után érkezett el a tökéletes finálé ideje, ugyanis Egs és Figura vette át a stafétát. Újfent észbe véshettük, hogy csak úgy szabad elmennünk kettejük bulijára, ha előtte felkészülünk arra, hogy a világon bármi megtörténhet. Figura most éppenséggel otthon hagyta a Gierottyos vízipisztolyát, ehelyett megállás nélkül németül beszélt, Egs meg úgy döntött, hogy táncpárbajt hirdet, amit egy saját breaktánc bemutatóval vezetett fel.

Reméljük, hogy valamilyen formában jövőre tali ugyanitt, addig is beszéljenek helyettünk a képek:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

 

fotók / videók: Kersner Máté

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük