Kövess minket

Hiphop

Pogány Induló: Hirtelen mindenkinek eszébe jutott old school rapet tolni, még T. Danny-nek is!

Megosztva

Pogány Induló szerint sikerült megreformálnia itthon a régisulis rapet, hisz már a mainstreamebb előadók, mint például T. Danny is old school inspirációkhoz nyúlnak a trap helyett. A mindössze 17 éves rapper, aki olyan dalokkal robbant be tavaly a szcénába, mint a Zártosztály, vagy épp a Gettó Csirke, a Recordernek beszélt erről egy új interjúban, a lemezbemutató koncertjének promójaként.

A szegedi srác a beszélgetés során többek közt elmondta, hogy véjegyévé vált az érdes hangja, ami erős kontrasztot mutat a fiatal kinézetével. Állítása szerint ordibálással, rappeléssel és cigizéssel rekesztette szét a hangszálait, de akár tovább is mélyülhet 19 éves koráig.

Egyik legnagyobb slágerének a Gettó Csirkének a sikerén meglepődött, mivel az a lájtosabb dalai közé tartozik, nem gondolta volna, hogy pont ezzel rezonál majd a szélesebb közönség. „Sok számom többet mutat meg belőlem, mint a Gettó csirke. Az tényleg csak arról szól, hogy utca meg drog meg faszméregetés. Ez a legkisebb szelete annak, aki vagyok, de mindenki ezt ismerte meg tőlem” – tette hozzá. Ha személyes kedvencet kell választania, az inkább a Megáll Az Idő zárószáma, az Ekhoe és Ótvar Pestis közreműködésével készült „12+1„.

Mint elmondta, ő már túl van azon a témán, hogy most a zenéje az old vagy a new school kategóriába tartozik-e. Sokféle zenét szeret, és az OTL krú ébresztette rá arra, hogy itthon a trap is valid tud lenni.

Miután felkerültem Pestre, összespanoltam velük, és egy idő után már nem is figyeltem rá, hogy ez egy trapbuli, csak nyomtam ott is az old schoolt. Rávettem őket, hogy csináljanak ők is ilyet, cserébe pedig azt kérték, hogy én is menjek rá a trapre. És rájöttem, hogy nem a BPM számít, vagy hogy milyen szorosan vannak egymás mellett a hi-hatek, hanem az, hogy tartalmas legyen a szöveg, jó a beat, és stílusos a zene” – mondta.

A régisulis rap megreformálására tett ígérete viszont szerinte bejött, hisz hirtelen „mindenki” visszatért az OG vonalhoz, még T. Danny. is. ” Most a régi az új. A gyerekek hallgatják a trapet, és sokszor nem tudják, honnan jön. Aztán rácsodálkoznak, hogy az old school milyen jó zene. A miénk már úgy old school, hogy újszerű a zene„.

A jövőjét tekintve, az egyetemet inkább skippelné, és producerkedne vagy valamilyen más kreatív vonalat kezdene el.

Az interjút teljes terjedelmében itt lehet elolvasni, Pogány Indulót pedig április elsején a Barba Negrában lehet elcsípni a Megáll Az Idő lemezbemutató koncertjén.