Keresés
  • Főoldal
  • Zene
  • Pop
  • Még Lorde is imádja ezt az angyali hangú skandináv énekesnőt

Még Lorde is imádja ezt az angyali hangú skandináv énekesnőt

Szaghmeiszter Máté- 2016.08.10. 14:28
Az északi Lana Del Rey.
Emlékszem mikor évekkel ezelőtt valaki bedobta egy fórumba az akkor még ismeretlen Lorde azóta megaslágerré avanzsált "Royals" című számát, azzal a megjegyzéssel, hogy: "ebből a lányból még sztár lesz!"

Pontosan valami ilyesmit érzek az ifjú skandináv énekesnő, Skott debütáló kislemezének hallgatásakor is. Az énekesnő, állítása szerint egy erdőben, a társadalomtól elszeparáltan nőtt fel, folk zenészek közt, egy valódi kommunában. A zenei hangzását az is erősen meghatározta, hogy akkor hallott életében először popzenét, mikor 15 évesen végre felutazott a közeli városba.

Lehetséges, hogy a kerettörténet csak egy ügyes PR szöveg, de az biztos, hogy a zenéje tényleg különleges, és ez már az első, még júniusban megjelent "Porcelain" című dalában is kiütközött. A balladát már közel félmilliószor pörgették Soundcloudon és a felvezetőben említett Lorde is elismerően szólt róla Twitteren.

Azóta megjelent a kislemez második dala is, a "Wolf", melyet Skott szerint az erdő inspirált, de én inkább azt mondanám, hogy a városban hallott Lana Del Rey lehet az igazi inspiráció, ugyanis le se lehetne tagadni az amerikai énekesnő hatását.

Hogy is volt az az első mondat? Ebből a lányból még sztár lesz! 

Hozzászólások

Érdekes lehet