Keresés
  • Főoldal
  • Zene
  • Pop
  • Terrortámadás történt egy angliai Ariana Grande koncerten, legalább 22 halott van

Terrortámadás történt egy angliai Ariana Grande koncerten, legalább 22 halott van

Offmedia- 2017.05.23. 10:35
Az ISIS magára vállalta a merényletet.
Forrás: Flickr
Robbanás rázta meg hétfő este Ariana Grande manchesteri koncertjének helyszínét. A Manchester Arena kijáratánál egy öngyilkos merénylő robbantott, aki (a mostani adatok szerint) 22 embert ölt meg, 59-et pedig megsebesített. Az áldozatok többsége tizenéves kislányokból áll.

Manchester rendőrfőkapitánya , Ian Hopkins az észak-angliai nagyváros rendőrkapitánysága előtt tartott rövid sajtótájékoztatóján közölte: a sérülteket hat manchesteri kórházban kezelik. Állapotukról nem mondott részleteket. A merénylet Ariana Grande amerikai énekesnő teltházas koncertjének végén történt, a 21 ezer férőhelyes Manchester Arena bejárati csarnokában, a jegypénztárak közelében. A koncertről távozó tömegben a robbanás után pánik tört ki. A rendezvényen nagyon sok fiatal, köztük gyerekek is voltak. Az Akbar Irak nevű portál szerint az Iszlám Állam videóüzenetben vállalta magára a merényletet.

Ez a legsúlyosabb terrorcselekmény Nagy-Britanniában azóta, hogy 2005. július 7-én négy öngyilkos merénylő pokolgépeket robbantott három londoni metrószerelvényen és egy városi buszon, 52 embert megölve és több mint hétszázat súlyosan megsebesítve. Ariana Grande összetört és lemondta a turnéjának összes további állomását. 
(Guardian, TMZ, MTI)

Hozzászólások

Érdekes lehet