Kövess minket

Zene

Potom áron Airbnb-n bérelhető az Outkast “The Dungeon” műhelye, ahol a rajongók még dalokat is rögzíthetnek

Megosztva

Hiphop körökben jártas egyéneknek talán nem igazán kell bemutatnunk, hogy mi is az a “The Dungeon”. Hogy tiszta legyen a kép, azért elmondjuk: az említett hely egy, egykor pinceként funkcionáló alkotótér, egyszerűbben mondva stúdió volt Atlantában, ahol az Outkast, a Goodie Mob és az Organized Noise a Dungeon Family kollektívaként egyesülve közösen dolgozott megannyi dalon és projekten, mondhatni a legtöbbjük itt kezdett bele a maga zenei karrierjébe, André 3000 és Big Boi pedig duóba verődve itt készítették el első lemezeiket.

A bázis tényéegesen Rico Wade producer anyukájának a pincéjében volt, ennek ajtaja pedig nyitva állt a baráti társaság és a tehetségek előtt, akik aztán maradandót alkottak a meghitt, kreatív energiáktól szinte széteső zugban. A helyet Big Boi, az Outkast egyik fele két éve meg is vásárolta, most pedig a Black Music Month apropójából az Airbnb-vel közös kollaborációban lehetővé teszik pár lelkes rajongónak, hogy az ikonikus helyszínt kibéreljék, és ott töltsenek pár napot.

Az ajánlat bőséges és tartogat néhány meglepetést is: először is ajánlanak egyfajta körbevezetést a pincében és egy extra kocsikázást a helyszínig és el onnan egy nagy Cadillac Escalade autóban Atlanta területén belül. A beépített stúdióban zenélni is lehet egy profi Yamaha stúdiófelszerelés igénybevételével, emellett egyszerű pihenésre és lemezhallgatásra is lehetőség van a különleges, Outkast és Dungeon Family-emlékeket idéző szobákban.

“Atlanta az otthonom, lényegében ebben a házban nőttem fel a Dungeon Family táraságában. Hosszú órákat töltöttünk rímfaragással és éjjeli beatkészítéssel miközben lógtunk lent a pincében. Mióta megvettem a házat, izgatottan várom, hogy kinyithassam kapuit többek számára és üdvözölhessem a jövő generációját képviselő fiatal előadókat abban a térben, mely számtalan dal születését inspirálta.” – nyilatkozta Big Boi egy kapcsolódó közleményben.

A foglalás ára meglepően olcsó – címünkben így nem is ironizálva használtuk a “potom áron” kifejezést -, egy éjszaka mindössze 25 dollár, avagy nem egészen 7500 magyar forint. A 25-ös szám amúgy nem véletlen: a választás az Outkast ATLiens albumának 25. évfordulója miatt esett erre az összegre.

Akad azonban némi bökkenő: a booking sajnálatos módon nem vonatkozik akárkire, az európai fanok például nem örülhetnek, tekintve, hogy a COVID-19 esetleges rizikói miatt csak az Egyesült Államokban tartózkodók számára lehetséges foglalni és szerencsét próbálni.

Az érdeklődők egyébként június 25-én, azaz most pénteken csaphatnak le a három alkalomra: június 29-ére, július 1-ére és július 3-ára.

(Rolling Stone)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés